Atatürk, yıkılmış bir imparatorluktan yeni ve modern bir ulus devlet kurarak o günlerde ve daha sonrasında bağımsızlık mücadelesi veren uluslara da esin kaynağı olmuş bu yönüyle de evrensel bir lider kimliği kazanan önderimizdir.
Ulu önderimizin aramızdan ayrılışının 80. yıl dönümü nedeniyle okulumuzda anma töreni düzenlenmiştir.
Tören, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün büstüne çelenk konulması ve Atatürk’ün kendi sesinden Onuncu Yıl Nutku kısa dinletisi, saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile devam etmiştir.
Bağımsız bir devlet idealinin Ata ile gerçeğe dönüşümünden sonra, çağdaş bir Türkiye’nin çağdaş kurumlarıyla yapılandırılması süreci başlar. Atatürkçü düşünce diye adlandırdığımız düşünce sisteminin özünde, çağın getirisine uygun donanım ve yapılanma içinde oluş vardır. Osmanlı, çağın gerisinde kalmış kurumları ve bunun şekillendirdiği skolastik düşünce yapısından kimi küçük hareketlerle kopmaya çalışsa da hiçbir zaman bu kopuşlar keskin ve belirleyici olmamıştır. Atatürk, kimi düşün ve sanat insanının nitelediği gibi, Türkiye’nin Rönesans’ı yaşamasında belirleyici olan ve bunu kademeli olarak eyleme geçirendir. Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun mücadele gücünü ve gerçekleştirdiklerini anlatan konuşmayı Matematik Öğretmenimiz Can Özkeçeli yapmıştır.
Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık ve bağımsızlığa ulaşıldıktan sonraki süreçte gerçekleştirdiklerini konu alan oratoryoyu 10.sınıf öğrencilerinden bir grup seslendirmiştir.
Bilgilerin sürekli yenilendiği bu dönemde yaşıyor, yarınların bu bilgilerle daha güzelleşebileceği umutlarını taşıyoruz. Bu umutlar yanında ülkemiz ve dünya çeşitli sorunlarla uğraşıyor. Bu hem güzel hem de zor zamanlarda gençlerimiz, Atatürk’ün söylediği “ Mustafa Kemaller 19 yaşındadır.” ifadesinin bilincinde olacaklarını ve sorumluluklarına sahip çıkacaklarını belirtmişlerdir.
Okulumuz öğrencilerinin müzikle seslendirdiği “Yiğidim Aslanım Burada Yatıyor” türküsünün ardından törenimiz sona ermiştir.