12. Sınıf Öğrencilerimiz Sait Gürsoy ile birlikteydi

24 Şubat 2016 Çarşamba günü, 12. sınıf öğrencilerimiz, tiyatro salonumuzda gerçekleşen

“Üniversite sınavı öncesinde başarıyı yakalamanın ipuçları ve tercihin önemi”  konulu bir konferansa katıldılar.

Konferansa konuşmacı olarak katılan eğitimci-yazar Sait Gürsoy, iyi bir üniversite seçimi, hedef belirleme, kariyer geliştirme gibi konulara değindi. Öğrencilerimize kendi istedikleri hedefe yönelmelerinin çok önemli olduğunu, kişinin istediği her alanda başarılı olabileceğini ifade eden Sait Gürsoy oldukça keyifli sunum tarzıyla sadece bir üniversite bitirmenin yeterli olmadığını , öğrencilerin kendilerini her açıdan geliştirmelerinin iş hayatı açısından ne kadar önemli olduğunu dile getirdi. Üniversite sınavına hazırlanma ve üniversiteye adım atma dönemlerinde dikkat edilmesi gereken tüm hususlara detaylarıyla değinen Gürsoy, öğrencilerimize kariyer planlarını yaparken yararlanabilecekleri bilgiler sundu.

Tercihler konusunun önemine özellikle dikkat çeken konuşmacı, ‘’Üniversite tercihlerinin, başarı ve puan sıralamasına dikkat ederek yapılması gerekse de günümüz iş dünyasında donanıma önem veren bir sektör söz konusu olduğu için üniversite tercihi yapacak olan öğrenci, çok dikkatli olmalıdır. Tercih edilen üniversitenin akademik kadrosunun araştırılması, ayrıca tercih edilecek olan üniversitedeki burs durumu, bursların ne şekilde verildiği ve ne şekilde devamlılığı olduğu gibi unsurlar da araştırılmalıdır’’ ifadelerini kullandı.

Günümüzde, artık 4 yıllık bir fakülte mezunu olmanın yanı sıra eğitimlerini sürekli olarak beslemeleri gerektiğini dile getiren Gürsoy öğrencilere ‘’Üniversite birinci sınıftan itibaren seçtikleri bölümü destekleyen ikinci bir bölümün de derslerini alıp çift ana dal yapmalarını önerdi. Öğrencilere, eğer bunu yapamıyorlar ise yan dal yapabileceklerini, ya da sertifikalarla eğitimlerini besleyebileceklerini dile getirdi. Bu gibi imkanlar da olmuyorsa başka bölümlerden dersler almalarının önemli olduğunu, ayrıca günümüzde global anlamda bir gelişim söz konusu olduğu için de seçilen üniversitenin yurt dışı bağlantılarına ve seçilen üniversitenin kariyer merkezinin hayata hazırlayıp hazırlamadığına bakılmasının gerektiği üzerinde durdu.

Seminer sonunda Gürsoy, herkesin hayallerinin ve hedeflerinin peşinden koşması gerektiğini belirtti ve kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı.