12. Sınıf Öğrencilerimize Konferans

Rehberlik etkinlikleri çerçevesinde 02 Ekim 2015 Cuma günü; okulumuz 12. sınıf öğrencileri, tiyatro salonumuzda gerçekleşen «Yeni Dünya Düzeninde Üniversiteli Olmak » konulu konferansa katıldılar.

Konferansa konuşmacı olarak katılan eğitim yazarı ve BAU Rektör Danışmanı Sn. Turgay POLAT, öğrencilerimize kariyer planlarını yaparken yararlanabilecekleri bilgiler sundu.

Konuşmacı; üniversite ve meslek seçiminde, önceliklerin ve hedeflerin belirlenmesinde dikkat etmeleri gereken noktalar üzerinde durdu .

Turgay POLAT geleceğin insanı olmanın önemini vurgulayarak; yaratıcı-inovatif düşünce ve bakış açısına sahip , lider, girişimci, iletişim becerilerini kullanabilen, çok yönlü düşünebilen, hızlı ve pratik karar alan, etkin problem çözebilen, küresel kültür sahibi, yabancı dil ve diller bilen, teknolojik okur yazar olan, dünya vatandaşı , yurt dışı faaliyetlerde bulunan, sektörel ve güçlü referansları bulunan kişilerin günümüzde ve gelecekte iş sektörlerinde aranan özelliklere sahip kişiler olduğunu ifade etti. Ayrıca mesleklerin değişkenliği üzerinde de durarak mesleklerin içeriklerinin değiştiğini , yeni mesleklerin doğduğunu belirtti ve üniversite seçerken göz önünde bulundurmaları gereken kriterleri sıraladı .Öğrencilere küreselleşen dünyada yeni dünyanın yeni insanı olmalarının önemini anlatan Turgay POLAT, günümüz ve gelecekteki iş sektörünün sadece düşünen değil ,yapan ve üreten elemanlar istediğini vurguladı. Girişimciliğin üzerinde durarak öğrencilere dünya çalışanı ve geleceğin insanı olmalarını tavsiye etti.

Konferansta üniversite sınav sistemi üzerinde de durularak sınava etkili hazırlanma ile ilgili bilgiler verildi. Testlerde yapılan yanlışların üzerinde durulması gerektiği, eksikleri kapatmak için yapılan yanlışların birer ipucu olduğu anlatıldı.

Konferansa aynı zamanda konuk olarak katılan Saint Michel mezunu üniversite öğrencisi Simay ÖZKAN, sınava hazırlık sürecinde kendi hazırlık çalışmalarını arkadaşlarına aktardı ve önerilerde bulundu.

Gelecekleri ile ilgili karar verme aşamasında bulunan öğrencilerimizin yakından ilgilendiği konferansta ,öğrencilerin hedefleri ile ilgili sorular da yanıtlandı.