29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Töreni

Cumhuriyetin kuruluşunun 92. Yılı “Barış” teması çerçevesinde kutlanmıştır.

Atatürk’ün “Yurtta barış,dünyada barış”sözünün vurgulandığı sunuş 12 D sınıfı öğrencisi Işıl Aykın tarafından yapılmıştır.

Bu temaya bağlı kalarak Müdür Yardımcımız Abdürrahim Atasoy günün anlam ve önemini belirten konuşmasında şu ifadeye yer vermiştir:
“Sevgili öğrenciler,sahip olduğunuz olanaklar, Atatürk Türkiye’sinin size sunduklarıdır. Hepimizi daha ileri taşıyacak unsurlar da sizin geleceğe odaklı aydınlık yüzleriniz ve gençlikten gelen gücünüz olacaktır. Bu gücün elinizden alınmasına izin vermeyin. Yaşananların farkında olmak için yaşadıklarınızı tersinden de okuyabilmek; başarmak için en büyük yardımcınızdır. Bu yolda inancınız, duyarlılığınız ve cumhuriyete bağlılığınız size destek olacaktır. Atamızın gelecekte de görmek isteyeceği tablo: Türkiye’yi şekillendirecek olan sizlerin, birlik ve beraberlik duygusu içinde atılımlarınızı sürdürerek hak ettiğiniz yere ulaşmanızdır.

Bu tablo güzel bir tablodur, olması gerekendir. Sizler de bu tabloyu oluşturacak Türk gençliğinin sıcak ve canlı birer örneğisiniz. Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun.”

Öğrenciler adına 12 A sınıfından Zeynep Aktaş “Barış” konulu konuşmasını yapmıştır.

Okulumuz Müzik Korosunun “Bu Ne Dünya Kardeşim” ve “Sev Kardeşim” adlı şarkıları eşliğinde 12 C sınıfından Gökçe Bayramıçlılar ve Furkan İçöz,Yannis Ritsos’un Ataol Behramoğlu tarafından çevrilen Barış adlı şiirini okunmuşlardır.

Barış budur işte:
Çocuğun gördüğü düştür barış.
Ananın gördüğü düştür barış.
Ağaçlar altında söylenen sevda sözleridir barış.
Evrenin yüzündeki yara izleri kapandığı zaman
ağaçlar dikildiğinde top mermilerinin açtığı çukurlara,
yangının eritip tükettiği yüreklerde
ilk tomurcukları belirdiği zaman umudun,
ölüler rahatça uyuyabildiklerinde, kaygı duymaksızın artık,
boşa akmadığını bilerek, kanlarının,
barış budur işte.
Barış sıcak yemeklerden tüten kokudur akşamda
yüreği korkuyla ürpertmediğinde sokaktaki ani fren sesi
ve çalınan kapı, arkadaşlar demek olduğunda sadece.
Barış, açılan bir pencereden, ne zaman olursa olsun
gökyüzünün dolmasıdır içeriye;
gökyüzünün, renklerinden uzaklaşmış çanlarıyla
bayram günlerini çalan gözlerimizde.
Barış budur işte.