Bir Okuma Klasiği: St. Michel İzmir’de

Gerçek birer edebiyat eleştirmenine dönüşme yolunda on birinci sınıf öğrencilerimiz harika bir deneyim yaşadılar.

Okulumuz on birinci sınıf öğrencileri Hande Şengüler,Yağmur Deniz Karataş ve Mert Ertekin ve sorumlu öğretmenleri olarak Abdurrahim Atasoy 25,26,27 Kasım 2015 tarihlerinde İzmir St.Joseph Fransız Lisesince düzenlenen “16. Kitap Haftası ve Okuma Günleri” etkinliğinde okulumuzu temsil ettiler. Birlikte hazırlanılan bu etkinlik haftasında yeni yazılmış ve genellikle ilk roman özelliği taşıyan romanlar inceleme kapsamındaydı.

Yazarlarla, yazılan romanı okuyup özümsemiş öğrenciler arasında gerçekleşen bir buçuk saatlik oturumlarda kazanılan deneyim tartışılmazdı. Yazma eylemini irdeleme ve kurgu oluşturma bakımından öğrencileri bilinçlendirici ve yazmaya özendirici olarak düzenlenmiş sağlam bir yazma atölyesi etkinliği daha yaşadık öğrencilerimizle. Öğrencilerim bu etkinlikle ilgili yazdıkları değerlendirme yazılarında bu kazanımlarını ve duygularını aktardılar. Belirlenen amaca ulaşması bakımından bu katılım da mutluluk verici bir sonuçtu.

Bizlere on beş yıldır ev sahipliği yapan İzmir St.Joseph Fransız Lisesi yöneticilerine, etkinliği düzenleyen Türk Edebiyatı öğretmenlerine ve destek olan diğer öğretmen arkadaşlarıma; öğrencilerimize evlerini açan, sıcak yuvalarında dostluk kardeşlik ve arkadaşlık duygularının gelişmesine kaynaklık eden konuksever İzmirli velilere; bu etkinliğin düzenlenmesine destek olan okulumuz yönetimine ve etkinliğe katılan öğrencilerime teşekkür duygularımı iletirim.