Biyoloji Kulübü

SORUMLU ÖĞRETMENİ

Enseignant Responsable

MİLENA KUYUMCİYAN

Biyoloji kulübü öğrencileriyle bu yıl üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz “Bilim Tarihi” projesi yürütmekteyiz. Öğrencilerimizle birlikte Biyoloji tarihine yön vermiş önemli bilim insanlarının icatlarını/deneylerini araştırarak yeniden canlandırmayı amaçlıyoruz. Bu süreçte hazırladığımız replikaların malzeme ve ölçüleri dönemin icatlarıyla tamamen aynı oluyor. Uzun bir araştırma ve yapım aşaması gerektiren kulüp çalışmamızda Öğrencilerimiz Marmara Üniversite’si danışmanlığında Bilim’in Doğası ve Tarihi konusunda bilinçlenerek bir bilim insanının bilime yön veren bir çalışmayı gerçekleştirirken tecrübe ettiği aşamaları yaşayarak öğreneceklerdir. Çalışmamızın sonunda replikalarımızı Marmara Üniversite’si ve diğer Fransız Liselerinin katılımıyla “Bilim tarihi” sergimizde sergiliyoruz. Öğrencilerimiz çalışmalarının sonunda katılımlarından dolayı sertifika alacaklardır.