Bu sergi organik hayata göz kırpıyor!

Çevreye saygılı vatandaşlık bilinci kurumumuzun hayati projelerindendir; dolayısıyla öğrencilerimizi çevreye karşı duyarlı yetiştirmek ayrıcalıklı yönlerimizden birini oluşturuyor.

Alberto Modiano’nun belgesel fotoğraf sergisi Aysun Sökmen Hanımefendi’nin ekolojik çiftlik projesinin güzelliğini gün ışığına çıkarıyor. Sergi açılışı sırasında, öğrencilerimiz, velilerimiz ve konuklarımız fotoğraf sanatçısı tarafından gerçekleştirilen çalışmanın kalitesini keşfederken bu ortak projenin gençler üzerinde yarattığı etkiyi de gözlemleme fırsatı buldular.

Bir lise olarak, öğrencilere önemli mesajları farklı yollardan iletmek ve sınıfın kısıtlı çerçevesinde sınırlı kalmamak bizim görevimizdir. Lisemizde bu hafta düzenlenen sergi ve atölyeler de hayatımıza doğrudan dokunan meseleleri irdelemek için daha ilginç bir yol gibi görünüyor.

Gerçekte süt… hayattır ! Ve süt, saf, temiz ve zengin içerikli olmalıdır ki çocuk sağlıklı büyüyebilsin.

Doğa insanlara gelişmeleri için en iyi şartları sunuyor lakin bizim, genç nesillerin yeni hastalıklar ortaya çıkmadan yaşama şanslarını yok etmemiz sadece bir asır sürdü. İşte bu sergi bizi tüketim alışkanlıklarımızı düşünmeye davet ediyor. Çünkü hep birlikte güzel şeylerin gerçek tadını yakalamayı tekrar öğrenmemiz çok önemli.

Sizleri 13 Mayıs 2016 tarihine dek Saint-Michel Lisesi Jeanne d’Arc Salonu’nda gezilebilecek olan « Süt, Emek ve Hayat ! » adlı fotoğraf sergimizi keşfe davet ediyoruz.