Fotodinamik Terapi (FDT) Üzerine Konferans

28.04.2015 tarihinde Gebze Teknik üniversitesinden Kimya Bölümü Yrd.Doçent Fabienne Dumoulin Saint Michel öğrencilerine konferans vermiştir
11 B Bahattin Şehirli
2015 yılı, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından «Işık ve Işık Temelli Teknolojiler Yılı »ilan edilmiştir. Bu çerçevede okulumuzda ışığın kullanıldığı teknoloji ile ilgili bir konferans gerçekleşmiştir.
Mme. Fabienne Dumoulin 10 yıldır Gebze Teknik Üniversitesi Kimya bölümünde yardımcı doçenttir.Bu üniversitede Fotodinamik Terapi (FDT) üzerine çalışmaktadır.

Fotodinamik Terapinin temelinde ışığa duyarlı bir molekül ve ışık kaynağı vardır.
Kanserli doku ışığa duyarlı olan molekülü emer. Belirli dalga boyunda seçilen ışık kaynağının etkisiyle ışığa duyarlı molekül, tekil oksijen (1O2) oluşumuna sebep olur. Bu oluşan yüksek derecede reaktif molekül de kanserli hücrenin ölümüne sebep olur.

Bizi, Fotodinamik Terapi hakkında bilgilendirdiği için Mme.Fabienne Dumoulin’e çok teşekkür ederiz.