Türkiye’de tadım haftası kapsamında öğrencilerimiz « La Petite Maison » ‘u ziyaret ettiler.
Nişantaşındaki « La Petite Maison » restoranına gastronomi kulübü öğrencilerinin davet edilmesi büyük şanstı. Restoranın şefi, Olivier Lavigne du Cadet öncelikle « büyük restoran »’ın ne demek olduğunu açıkladı ; büyük restoranlarda kişiye özel servis vardır « müşterilerimizi iyi tanıyoruz », müşteriler zevkli dekorasyonu olan bir yerde ağırlanır, « bize renk tercihi yapabileceğimiz tabloları ödünç veren galerilerle çalışıyoruz »,fakat en önemlisi müşteriye sunulan yemeğin kalitesidir.
Daha sonra , şef öğrencilerin şaşkın bakışları arasında tipik üç fransız tabağı hazırladı : niçoise salata, renk ve damak zevkimizi çoşturan lezzet festivali (şef bizimle bazı sırlarını paylaşmayı uygun görmedi).Yaban mersinli kinoa salatası ,daha az geleneksel fakat şefin özel dokunuşlarıyla çok lezzetlenen “Birkaç kavrulmuş fındık eklemek lazım böylelikle ağızdaki dokunun değişmesini sağlarız ” ve muhteşem bir kapanış krem brüle . Elindeki pürmüzle , şef küçük aşçılarımıza bu lezzetli tatlının karamelizasyon sanatını gösterdi : “Şeker büyülü, sihirli bir unsurdur “.
Öğrencilerimiz güzel bir ziyafet çektiler .Bu unutulmaz deneyim aşçı adaylarımızın ileride meslek seçimlerinde etkili olacaktır.