Türkiye’de tadım haftası kapsamında öğrencilerimiz « La Petite Maison » ‘u ziyaret ettiler.
Nişantaşındaki « La Petite Maison » restoranına gastronomi kulübü öğrencilerinin davet edilmesi büyük şanstı. Restoranın şefi, Olivier Lavigne du Cadet öncelikle « büyük restoran »’ın ne demek olduğunu açıkladı ; büyük restoranlarda kişiye özel servis vardır « müşterilerimizi iyi tanıyoruz », müşteriler zevkli dekorasyonu olan bir yerde ağırlanır, « bize renk tercihi yapabileceğimiz tabloları ödünç veren galerilerle çalışıyoruz »,fakat en önemlisi müşteriye sunulan yemeğin kalitesidir.
Daha sonra , şef öğrencilerin şaşkın bakışları arasında tipik üç fransız tabağı hazırladı : niçoise salata, renk ve damak zevkimizi çoşturan lezzet festivali (şef bizimle bazı sırlarını paylaşmayı uygun görmedi).Yaban mersinli kinoa salatası ,daha az geleneksel fakat şefin özel dokunuşlarıyla çok lezzetlenen « Birkaç kavrulmuş fındık eklemek lazım böylelikle ağızdaki dokunun değişmesini sağlarız » ve muhteşem bir kapanış krem brüle . Elindeki pürmüzle , şef küçük aşçılarımıza bu lezzetli tatlının karamelizasyon sanatını gösterdi : « Şeker büyülü, sihirli bir unsurdur « .
Öğrencilerimiz güzel bir ziyafet çektiler .Bu unutulmaz deneyim aşçı adaylarımızın ileride meslek seçimlerinde etkili olacaktır.