Lezzet Şöleni

Türkiye’de tadım haftası kapsamında öğrencilerimiz « La Petite Maison » ‘u ziyaret ettiler.

Nişantaşındaki  « La Petite Maison » restoranına gastronomi kulübü öğrencilerinin davet edilmesi büyük şanstı. Restoranın  şefi, Olivier Lavigne du Cadet öncelikle « büyük restoran »’ın  ne demek olduğunu  açıkladı ; büyük restoranlarda kişiye özel servis vardır « müşterilerimizi iyi tanıyoruz », müşteriler zevkli  dekorasyonu olan bir yerde ağırlanır, « bize renk tercihi yapabileceğimiz tabloları ödünç veren galerilerle çalışıyoruz »,fakat en önemlisi müşteriye sunulan yemeğin kalitesidir.

Daha sonra ,  şef öğrencilerin şaşkın bakışları arasında  tipik üç fransız tabağı hazırladı : niçoise salata, renk ve damak zevkimizi çoşturan lezzet festivali (şef bizimle bazı sırlarını paylaşmayı uygun görmedi).Yaban mersinli kinoa salatası ,daha az geleneksel fakat şefin özel dokunuşlarıyla çok lezzetlenen  « Birkaç kavrulmuş fındık eklemek lazım böylelikle ağızdaki dokunun değişmesini sağlarız  » ve muhteşem bir kapanış krem brüle . Elindeki pürmüzle ,  şef küçük aşçılarımıza bu lezzetli tatlının karamelizasyon sanatını gösterdi :  « Şeker büyülü, sihirli bir unsurdur « .

Öğrencilerimiz güzel bir ziyafet çektiler .Bu unutulmaz deneyim aşçı adaylarımızın  ileride meslek seçimlerinde etkili olacaktır.