Öğrencilerin Kariyer Yolu

KARİYER YOLUM

Umut, güven, kaygı, tatmin, tereddüt, kararlılık… 12. sınıf öğrencilerinin son lise yılları çeşitli (bazen de çelişkili) duygular ile dolu geçiyor. Gelecek hayatları için belirleyici bir karar alma aşamasındayken, bu değişken ruh halleri çok doğal olsa da bazen dışarıdan anlaşılamıyor ya da yanlış algılanabiliyor. Peki bu önemli yıl boyunca 6 öğrencimizi daha yakından takip etmeye ne dersiniz ?

Hırslı Selin

Azimli öğrencimiz, ikinci memleketi olan İşviçre’nin Lozan şehrinde Hukuk okumanın hayalını kuruyor. İnsan haklarıyla da ilgilenen Selin, avukat olmayı hedefliyor.

İyimser Sinan Can

İleride finans sektöründe kendi şirketini kurmak isteyen Can, İktisat okumayı istiyor. Ancak üniversite konusunda daha kararını vermedi : Paris I üniversitesini mi seçse? Paris Dauphine, Galatasaray ya da Koç üniversitesini mi tercih etse?

Dingin Selçuk Sina

Sina hedeflerini huzurlu bir sesle anlatıyor : “Ben doktor olmak istiyorum ancak tıp okumak için Türkiye ve İtalya arasında hala tereddüt ediyorum.”

Kararlı Hatice Buse

Hatice çocukluğundan beri doktor olmak istiyor. Aradan 10 yıl geçmesine rağmen Hatice’nin kararlılığı hiç azalmadı. Tıp fakültesinde staj yaptı ve ciddi bir şekilde derslerine çalışıyor.

Disiplinli Doğukan Hazar

Hedef Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi tabii ki! Bölüme girebilmek için Doğukan hiçbir şeyi tesadüfe bırakmayıp kendine sıkı ve yoğun bir çalışma programı düzenledi.

Sakin Maya

Maya Toronto’da York Üniversitesi’nde Psikoloji okuyup Eğitim Bilimleri bölümünde Yüksek Lisans yapmayı hedefliyor. Kararından emin olmanın rahatlığıyla öğrencimiz lisedeki bu son yılını daha sakin bir şekilde karşılıyor.