Saint Michel de Öğretmenler Günü

Saint Michel Lisesinde bu kutlama gününe özel, özelikle öğretmenlerin yüzlerinde hissedilen bir duygu seli görüyoruz.
1981 yılında 24 Kasım tarihi öğretmenler günü olarak kutlanması gelenek haline geldi fakat geçmişi yirmili yıllara dayanmaktadır.
Cumhuriyetin kuruluşundan sonra halkı eğitmek Mustafa Kemal Atatürk’ün gerçekleştirdiği reformların temel hedeflerinden biridir.
Bakanlar kurulu, 11 Kasım 1928 tarihinde kendisine Türkiye’nin « Başöğretmen » ünvanını vermeyi önerdi. Aynı sene 24 Kasım’da Atatürk bu ünvanı kabul etti.
24 Kasım ülkemizin tarihinde yeri olan bir tarihtir. Bu yıl da tüm öğretmenler Saint Michel öğrencileri tarafından tebrik edilmişlerdir. Herkesin alabileceği çiçekler veya çikolataların yanı sıra eğitim kadrosu için esas olan, öğrencilerine kazandırdıklarına şahitlik etmektir.
Saint Michel ailesi olarak velilere ve öğrencilere çok teşekkür ediyoruz ve bize emanet ettikleri çocuklarına çok daha iyi bir eğitim vermeye devam edeceğimiz konusunda bizlere güvenmelerini istiyoruz.
[x_video_embed type=”16:9″ no_container=”true”] [/x_video_embed]