Saint-Michel Lisesi 130.yıl Gala Akşam Yemeği

4 Haziran 2016 akşamı, kurumumuzun 130. Yılı kutlamaları çerçevesinde, lisemiz öğretmenleri, çalışanları, birkaç mezunumuz ve okul aile birliğimizin katıldığı bir gala yemeği düzenlenmiştir.

1886 senesi diğer seneler gibi iyi kötü birçok yaşanmışlıkların olduğu, büyük olayların yaşandığı bir yıldır.

Diğer yandan 1886 yılı Saint-Michel Lisesi için daha fazla mana taşımaktadır. Kaldı ki bizim için 1886 yılı herkes için eğitim ve öğretimin yapıldığı, akranlarla işbirliğinin ve hayatın ta kendisinin öğrenildiği bir yerin doğuşunu temsil etmektedir.

Okul Müdürü, Jean-Michel Ducrot, bu gala gecesi boyunca «eğitimcilerin, ailelerin, ve öğrencilerin okula kattıkları değeri anmak istemiştir. Çünkü bir eğitim kurumunun ruhu her şeyden önce kalitesi ile olduğu kadar çalışanların ortaya koydukları varlıkları, enerjileri ve ruhlarının beraberliği ile de inşa edilir.»

Bu gala gecesinde okul müdürümüz, kaybettiğimiz değerli fizik hocamız, Yaşar Kırbaş anısına yeni bir eğitim bursunun verileceği haberini vermiştir. Ailesi okul ücretini ödemekte zorlanan başarılı bir öğrenciye verilecek olan bu burs için yapılacak bağışlar mezunlar derneğine yapılabileceği gibi, farklı dönemlerde bağış yapmak isteyenler okulun sekreterliğinden de gerekli bilgileri alabilirler.

130 senemiz aynı zamanda « 13 başarılı mezun için 13 portre » adlı yayını basmamıza vesile oldu. Öğrencilerimiz ve mezunlarımız sayesinde ortaya çıkan bu eserde Saint-Michel Lisesi’nin bünyesindeki eğitim kalitesine, özelikle de herkesin birbiriyle iletişimine ve uyumuna dikkat çekilmiştir.

Saint-Michel Lisesi’ne tüm gücümüzle inanalım. Bilgiye, öğrenmeye hevesli yeni nesil Türk gençlerinin kendilerini bulmalarını sağlamaya devam edelim. İşte bu amaç bizim mutluluğumuzdur.