Saint-Michel’in “Kariyer Koridorları”

İş, diplomasi, akademi, sanat, edebiyat ve kültür dünyasının önde gelen profesyonelleriyle Saint-Michel Lisesi öğrencilerini buluşturan etkinlikte 10, 11 ve 12.sınıf öğrencilerimiz 100’e yakın konuşmacı ile tanışma ve sohbet etme imkânını yakaladılar.

“Kariyer Koridorları” öğrencilerimizin iki yıldır hoşuna giden ve merakla bekledikleri bir meslek tanıtım etkinliği. Saint-Michellilere özgün bir yapıda kurgulanan bu etkinlikte mümkün olan en verimli iletişimin sağlanması için bazı temel kurallar belirlenmiş durumda.

• Okul binamızın birinci katında bulunan sınıflar iki gün boyunca mesleki buluşmalara ayrılıyor.
  • Bu sınıfların hepsinde iki gün boyunca, o sınıf için belirlenen meslek/meslek grupları için ayrı ayrı onlarca konuşmacı konuk ediliyor.
  • Bu özel ajanda sayesinde, örneğin saat 10’dan 10:30’a kadar hukukla ilgili bir sunum dinleyen öğrencimiz, 10:45’ten itibaren merak ettiği finans/işletme sektörü sınıfına gidip orada ekonomi hakkında konuşan bir profesyoneli dinleme fırsatını yakalayabiliyor. Başka bir öğrencimizin ise 10-10:30 arası önce sinema-tv sektöründen bir konuşmacıyı dinlemesi ve ardından 10:45’ten itibaren hukuk disiplini sınıfında mesleğini anlatan bir avukata kulak kabartması mümkün.
  • Hafta başında detaylı “Kariyer Programı” dağıtılan öğrencilerimiz, aynı bir üniversite aktivitesinde olduğu gibi, programdan özgürce, dinlemek istedikleri konuşmacıları ve sınıfları seçip o konuşmalara katılıyorlar.
  • Böylece kendi ilgilerini çeken onlarca meslek ve konuşmacıyı farklı seanslarda dinleyip onlara sorular sorabiliyorlar.
  • Kariyer Koridorları’na katılan başarılı profesyonellerin %80’inin Saint-Michel mezunu ağabey ve ablalardan oluştuğunu da unutmamalı! Bu şekilde eski ve yeni jenerasyonlar arasındaki iletişim ve yardımlaşma güçlendirilmiş ve olası staj imkânları da açığa çıkarılmış oluyor.

Sabah oturumları “Sosyal Bilimlere” ayrılan Kariyer Koridorları etkinliğimizde, öğleden sonra seanslarında ise “Fen Bilimleri”ni keşfe çıkıyoruz. Bu esnada Tiyatro/Konferans Salonumuzda ise dönüşümlü olarak Türkiye’nin prestijli üniversitelerinin (sabah Fen Bilimleri Fakülteleri ve öğleden sonra ise Sosyal Bilimler ağırlıklı fakülteler) den gelen profesör ve akademisyenler öğrencilerimize ilgilendikleri mesleklerle ilgili akademik bölümlerin sunumunu yapıyorlar. Öğrencilerimize de tüm bu temel meslek dallarının ve yine çağımızda şekillenmekte olan pek çok yeni meslek alanının ayrıntılarını a’dan z’ye keşfetmek ve kariyer planlarını kafalarında yavaş yavaş şekillendirmeye başlamak kalıyor…