Turan Aksoy Resim Sergisi

Saint Michel Lisesi öğrencileri, Milli Reasürans Galeri’de yer alan Turan Aksoy’un “ Yönetilebilir Cennet” sergisini ziyaret etti.

Sanatçının diyalektik kavrayışıyla ürettiği eserleri, sanatçının rehberliğinde ziyaret etme olanağı bulan öğrenciler, eserlerle ilgili sorular sorarak, yorumlar yaparak keyifli bir sergi deneyimi gerçekleştirdiler.11 D sınıfından Hande Şengüler sergi ile ilgili izlenimlerini şöyle ifade etti: “İrrasyonel olmak bir akıl yürütme biçimidir.”

Sözü ile bize kendi sergisinde eşlik eden Turan Aksoy, neoliberalizm ve neomuhafazakarlık kavramlarından yola çıkarak sanatçının sergisinin genelinde kullandığı üç dil/konuşma tipi olan “muhafazakar/dinî lügat/dil”, “ekonomik terimler” ve “argo/sokak dili” üzerinde durmak isterim. Kelimeler dizisi, tabloları, video çalışmaları bu üç kavram çevresinde oluşturulmuş ve toplumda oluşan kaotik kavram kargaşasını gösteriyordu.

“Postmodernizm beklenmeyenle karşılaşmaktır” düşüncesi altında sürekli güncel konuları resmetmeye çalışan, hatta birkaç tablosunu güncel durum değiştiğinden terk eden Turan Aksoy, benim için postmodernizm akımının güncellik kaygısından dönemini temsil edebilecek bir sanat eseri çıkartmaktan uzak bir akım olduğunu tekrar hatırlattı.”