Ünlü Caz Duayeni Yavuz Akyazı’dan

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şerefine hazırladığımız “Lisede Caz” etkinlikleri çerçevesinde 20 Nisan Çarşamba günü okulumuzu gelen müzisyen Yavuz Akyazıcı öğrencilerimizle çok keyifli bir caz atölyesi gerçekleştirdi.

Cazın büyük değişimler geçirdiği yıllara odaklanan atölyede, farklı eğilimleri irdeleyen Akyazıcı öğrencilerimize bu farklı müzik akımı hakkında temel bilgiler aktardı. Görseller, anekdotlar ve ilgi çekici videolarla bezeli çalışmada, Miles Davis’in döneminde yarattığı devrim de masaya yatırıldı. Atölye müziksever öğrencilerin sorularıyla renklendi.

Günün devamında ise, “Lisede Caz” etkinlikleri kapsamında halka açık bir konser düzenlendi. Yoğun yağmur ve fırtınaya rağmen caz severlerin ilgisiyle karşılanan Yavuz Akyazıcı Trio Konseri’nde, gitarda Yavuz Akyazıcı, davulda Riccardo Marenghi, kontrbasta ise Volkan Hürsever harikalar yarattı.