10. Sınıf velilerimize yönelik, ders seçimi ile ilgili seminer

1. sınıf öğrencilerimizin  yapacağı ders/ alan seçimi  konusunda; 10. sınıf  velilerimizin katıldığı , okulumuz Rehberlik Servisi tarafından çevrim-içi bir seminer gerçekleştirildi.

Seminerde, seçmeli ders seçiminin meslek seçiminin ilk adımını oluşturduğu ve bu kararın , gelecekte meslek seçimine ilişkin tercihleri de doğrudan etkilediği vurgulandı

Meslek seçiminde Yetenekler, ilgi alanları, iş değerleri, kişilik özellikleri ve ilgi duyulan mesleklerin tanınmasının önemi üzerinde duruldu.

Seminerde, sınıf geçme ve sınav yönetmeliğindeki ders seçimi ile ilgili ifadeler ile ilgili açıklama yapıl. Ortak dersler, Seçmeli dersler hakkında açıklama yapılarak  okulumuzdaki 11. Ve 12. sınıflardaki   ortak ve seçmeli dersler ile ilgili bilgi verildi.

Ayrıca seminerde ders seçiminin  YKS, puan türleri ve bölümlerle ilişkisi anlatıldı Orta öğretim başarı puanının önemi üzerinde duruldu.

Konferanstaki sunuma aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Ders Seçimi 2020-2021