11. Sınıflar ile Üçüncü Sayfa Haberleri ile İlgili Bir Dijital Proje

“Kendi mahallemde oldu” bir gerçek, bir sahte haber üzerine

Sınıfta işledikleri “Medya” temasının bir parçası olarak 11. sınıf öğrencileri mahallelerinde meydana gelen çeşitli olayları, iMovie kullanarak kendi başlarına yaptıkları bir videoda haber yapmak için genç gazeteciler oynadılar. Gerçek ama aynı zamanda inanılmaz bir sarhoşluk anlamına gelebilecek bilgileri aktararak, temel etik ilkesi ve sahte haber olgusu üzerinde kafa yormak zorunda kaldılar. Fransızca dilbilgisi açısından da, bu alıştırma onlara aynı zamanda koşullu ve ulaç zamanları kullanma fırsatı verdi.

Uzaktan eğitim derslerinin rutininden kaçmaktan mutlu olan bazı öğrenciler, hayranlık uyandıran yaratıcılık ve teknolojik araçlara hakimiyet göstererek eğitimin gereklerinin çok ötesine geçti!