12. Sınıf Öğrencilerimiz İçin Konferans

  1. sınıf öğrencilerimiz, 01 Aralık   2017 Cuma   günü;  tiyatro salonumuzda gerçekleşen «Yeni Üniversite Sınav Sistemi ve Geleceğin Dünyasına Hazır  Olmak » konulu konferansa katıldılar.

Eğitim yazarı ve BAU Rektör Danışmanı Sn. Turgay POLAT’ın  konuşmacı olarak katıldığı konferansta, Üniversite Sınav Sistemindeki son değişikliklerle ilgili bilgi verildi ve puanların hesaplanmasındaki önemli detaylar üzerinde duruldu.

   Turgay POLAT,  ‘’ Puanlar hesaplanırken; ‘’Her ne kadar testlerin ağırlığı eşit oranda gösterilse bile istatistik açısından çözüm ortalaması düşük olan testlerin (matematik vb.) puan getirisi daha yüksek olacaktır. Dolayısıyla;

Sayısal puan türünde 80 Matematik 60 Fen 40 Türkçe sorusu çözüleceği için adayların puanlarının %50’sini Matematikten alacağı görülmektedir.

Eşit ağırlık puan türünde 80 Matematik 80 Türkçe-Edebiyat sorusu çözeceklerdir. Matematik testinin %50 oranında etkili olacağını ön görmekteyiz.

Sözel puan türünde adaylar 80 Türkçe-Edebiyat 40 Matematik 60 Sosyal Bilimler sorusu çözeceklerdir. Geçmişte %11 etkili olan Matematiğin yeni sistemde %25-%30 arası etkili olacağını ön görmekteyiz.’’  diye ifade etti.

   Konuşmacı ayrıca öğrencilerimize kariyer planlarını yaparken yararlanabilecekleri bilgiler sundu ve  konuşmasında,  geleceğin insanı olmanın önemini vurguladı. Mesleklerin değişkenliği üzerinde de durarak mesleklerin içeriklerinin değiştiğini ve yeni mesleklerin doğduğunu belirtti. Aynı zamanda iş hayatının da farklılaşacağına değinen konuşmacı öğrencilerin üniversiteden  mezun olduklarında, iş dünyasını, şirketlerin nasıl olacağını, şirketlerin nasıl insanlar arayacağını, iş hayatının nasıl olacağını düşünmelerin istedi.

     Big data, yapay zeka (AI) bulut teknolojisi, nesnelerin interneti gib yeni kavramlardan sözetti.

Çok  uzun zaman sonra değil,  2025 yılında dünya nüfusunun %10’u internete bağlanabilen giysiler kullanacağı, internete bağlı 1 trilyon sensör olacağı, 3 boyutlu yazıcıdan ilk araba üretileceği gibi gelişmeler olacağını ifade etti.

      Küreselleşen dünyada ‘’Yeni Dünyanın Yeni İnsanı’’ olmalarının önemini anlatan Turgay POLAT öğrencilere dünya çalışanı ve geleceğin insanı olmak için fark yaratmalarını, fikir ve proje bulmalarını ,  diploma değil referans bulmalarını, sadece öğrenci değil girişimci olmaları tavsiye etti.

      Konferansın  sonunda öğrencilerin soruları yanıtlandı.