12. Sınıf Üniversite Sınav Sistemi Semineri

02 Ekim 2018 Salı günü, 12. sınıf öğrencileri için ,’’Üniversite Sınav Sistemi (YKS)’’ ile ilgili bilgi verildi.

Seminere  konuşmacı olarak katılan Bilgi Üniversitesi Tanıtım ve Kurumsal İletişim Müdürü Özge ALYU, öğrencilerimize YKS öncesi  yararlanabilecekleri bilgiler sundu.

Seminerde, üniversite sınavının genel ilkeleri, TYT ve AYT’de yer alan testler, soru sayıları, süresi, puan türleri, testlerin  ağırlıkları, alanlara göre bölümler ile ilgili bilgi verildi. Özge Alyu ; ayrıca sınava etkili hazırlanma ile ilgili bilgiler vererek zamanı etkili kullanma, test teknikleri üzerinde durdu.

TYT’de sınav sırasında zamanın iyi kullanılmasının önemli olduğunun üzerinde duran Özge ALYU,  öğrencilere bir soru üzerinde çok zaman kaybetmemelerini, tüm soruları görmelerinin önemini hatırlattı. Deneme sınavlarının öğrencilerin kendilerini değerlendirmek açısından çok önemli olduğunu vurgulayan ALYU, ayrıca sınav öncesinde deneme sınavlarında özellikle TYT’de hangi testten başlanılacağı gibi konuların belirlenmiş olması ve sınav sırasında da bunun uygulanmasının   başarıyı arttırmada etkili olduğuna değindi.