132. Dönem Diploma Töreni

1. dönem öğrencilerimizi mezun etmenin büyük onurunu, tarifsiz mutluluğunu ve derin duygusunu yaşıyoruz. Eğitime destek vermek adına mezuniyet törenine katılan Şişli Belediyesi Eğitim Danışmanı Sayın Selim MATARACI ve Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Esra Bozyazıcı yanımızda görmekten büyük onur duyduk.

Mezuniyet töreni her zaman özel bir etkinliktir. Bu tören, hem diplomalarına ulaşabilmek amacıyla en iyisini yapan öğrenciler için hem de büyük ailesinin ve mezun öğrencilerinin daha da çoğaldığını gören okul için çok özeldir.

Okul Müdürü M.Jean-Michel Ducrot, öğrencilere onları yetiştiren bu okulu temsil eden birer okul elçisi olduklarını anımsattı. Fransızcanın dünyanın birçok yerinde kullanılan bir dil olması nedeniyle, dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar Fransızca bilmenin onlara fayda sağlayacağını görecekleri ve anlayacaklarının altını çizdi. Yeteneklerini ve becerilerini bir toplumun yararına kullandıklarında, onlara yardımcı olmak ve onları güçlendirmek için Fransızcanın yanlarında olacağından emin olduğunu belirtti.

Törende bu dönemin en başarılı öğrencilerine ödülleri verildi. 12A sınıfından Aysu Silik, birinciliği göğüslerken, yaptığı içten konuşmasında, geçirdiği beş yıl boyunca arkadaşlarından hep yardım gördüğünü belirterek arkadaşlığın önemi üzerinde durdu.

Bu anlamlı konuşmayı, geleneksel pasta kesimi ve hayatlarının yeni bir sayfasına başlamalarını temsil eden balonların gökyüzüne gönderilmesi izledi.

Mezunlarımız ve aileleriyle çok güzel bir akşam geçirdik. Mezunlarımıza  hayatları boyunca başarılar diliyor ve liselerinde geçirdikleri güzel günlerini unutmamalarını temenni ediyoruz.