Toplumların tarihlerinde önemli dönüm noktaları vardır, bu dönüm noktalarında toplumlarına yön vererek onların kaderlerini değiştiren liderleri vardır.
Mustafa Kemal Atatürk, içine doğduğu toplumun kaderini değiştiren lideridir. Atatürk, yıkılmış bir imparatorluktan yeni ve modern bir ulus devlet kurarak o günlerde ve daha sonrasında bağımsızlık mücadelesi veren uluslara da esin kaynağı olmuş bu yönüyle de evrensel bir lider kimliği kazanan önderimizdir.
Ulu önderimizin aramızdan ayrılışının 77. yıldönümü nedeniyle okulumuzda bir tören düzenlenmiştir.
Tören, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün büstüne çelenk konulması ve bu sırada” Onu Özlüyorum” adlı şiiri, 12.sınıf öğrencilerinden Taylan Genç’in seslendirmesi ile başlamıştır. Atatürk’ün kendi sesinden Onuncu Yıl Nutku kısa dinletisi, saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile devam etmiştir.
Bağımsız bir devlet idealinin Ata ile gerçeğe dönüşümünden sonra, çağdaş bir Türkiye’nin çağdaş kurumlarıyla yapılandırılması süreci başlar. Atatürk, kimi düşün ve sanat insanının nitelediği gibi, Türkiye’nin Rönesans’ı yaşamasında belirleyici olan ve bunu kademeli olarak eyleme geçirendir. Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun çağdaş uygarlığa katılımımız yönünde yaptıklarını anlatan konuşmayı Fizik Öğretmeni Volkan Gönen yapmıştır.
Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık ve bağımsızlığa ulaşıldıktan sonraki süreçte gerçekleştirdiklerini konu alan oratoryoyu 12.sınıf örencilerinden Zeynep Tuna Bayraktar, Kaan Aldemir, İpek Özdemircan, Taylan Genç ve Dikris Elagöz seslendirmişlerdir.
Okulumuz Hazırlık 9 ve 10.sınıf öğrencilerinden Burak Saraloğlu, Fırat Güler, Selin Madran, Nil Dinçer enstrümanlarıyla ve vokalde Sedef Kefal, Selin Esen, Denizcan Dizdar, Yasemin Özen, Atatürk’ün sevdiği iki şarkıyı seslendirmelerinin ardından ulu önderin kaybından duyulan üzüntüleri dillendiren Türk ve dünya basınından manşetlere yer verilmiştir.
Tören gençlerin, Tahsin Saraç’ın “Ne ki güzel, ne ki iyi /Ne ki büyür yaklaştıkça / Dağ dağ,, kavram kavram…Ve ne ki sınırsızlığın en ışıklı sularında / Yansır, yokluğu varlığınca diri /İşte o ATATÜRK” dizeleriyle bitirilmiştir.