2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılının İlk Zili

5 Eylül Pazartesi saat 7h.50 ‘de yeni eğitim ve öğretim yılı ilk zili ile başladı.

Yeni öğrencileri, lisenin ana bahçesinde büyük bir sakinlikle karşılamaları yapıldı.

Okul Müdürü, Jean-Michel Ducrot, konuşmasında öğrencilere başarılar dilerken hak ettikleri başarıya ulaşmaları için Saint-Michel Lisesinin eğitim kadrosunun onların yanında olduğunu belirtti ve konuşmasına şu sözlerle devam etti : “Okulumuz, birçok cevheri bünyesinde barındıran, sosyal ilerlemeye, adalete, insan haklarına, çevre vatandaşlığına, her türden ayrımcılığa karşı, başarmaya istekli Türk gençlerinin temsil edildiği bir kurumdur. Lisemiz, 130 nesildir toplumun tüm  beklentilerine karşılık vermeyi bilmiştir. Yeni hizmetler sunmak, kişisel eğitimi desteklemek ve her bir öğrenciye başarması başarı şansı  vermek bizim misyonumuzdur. Okulda “her şey mümkün” artık!

Yeni bir eğitim kurumuna alışmaya çalışan hazırlık sınıfı öğrencisi olmak zor iştir. Okul Müdürü, yeni öğrencilerin okula alışmalarındaki desteğin önemine değindi ve onların bu alışma süreçlerini tebrik etti. 

Türkiye veya yurtdışı üniversite eğitimlerinden önceki son seneleri olan son sınıf öğrencilerine dönerek konuşmasını tamamladı. 

Öğrenciler, isimlerinin sınıf öğretmenleri tarafından okunması sonrasında yeni eğitim yılı ders programlarını öğrenmek üzere sıra halinde sınıflarına çıktılar. 

Onlara harika ve başarı dolu bir 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı diliyoruz.