2018-2019 Campus France Başvuruları

Campus France çalışanı Serpil Gün, 12’inci sınıf öğrencileri ve velilere seneye Fransa’da üniversite okumak istedikleri takdirde internet sitesine başvuru ve ona ilişkin yapılması gereken işlemleri anlattı.

Okulumuz, istedikleri bölümle ilgili üç farklı üniversiteye başvurmak isteyen öğrencileri destekleyecektir. Tercihler önümüzdeki sene Ocak ayının ortasında yapılacaktır. Daha detaylı bilgi edinmek isteyen öğrencilerin ve velilerin Saint-Michel Lisesi medyatek sorumlusu ve Fransa’da üniversite hayatı ile ilgili danışman olan Serpil Turan’la Pazartesi ve Perşembe günleri saat 15.30’a kadar randevu alıp görüşebilecekleri, ticaret ve mühendislik bölümlerine girmek isteyen öğrencilerin ise, başvuru dosyası açmak için Martla Mayıs ayı arasında doğrudan M.Ducrot’yla görüşme talebinde bulunabilecekleri de belirtildi.

Serpil Gün, öğrencilerin aldıkları puanlara göre mantıklı bir seçim yapmalarının önemini vurguladı. Üniversitede eğitim dili Fransızca olduğu için öğrencinin Fransızca notları çok önem taşımaktadır.Talep çok olduğu için üniversiteler en başarılı öğrencileri seçip alıyorlar.

Öğrenciler Fransızca öğretmenleri eşliğinde üniversite ve bölüm seçimlerini açıklayan bir motivasyon mektubu yazarlar. Kurumun yayınladığı tarihlere sadık kalarak Aralık ayında rehberlerimiz Zerrin Hanım ve Gülgün Hanım’ın yardımıyla Campus France’a başvurularını gerçekleştirirler. Ocak ayında, bizim gözetmenliğimizde önceden belirlenmiş saatlerde bilgilerini siteye girerler. Sorumlu lise çalışanları tüm dosyaları tek tek gözden geçirip Ocak ayının sonuna doğru Campus France’a yollarlar. Cevaplar ise Mart ve Haziran ayları arasında gelir.

Değerli öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyoruz.