2018: Güneşli Bir Okul Açılışı !

4 Eylül Salı günü, öğrencilerimiz arkadaşları ve öğretmenleri ile buluşmak için büyük bir heyecanla okul yollarına koyuldular. Acaba yeni sınıf arkadaşları kim olacaktı ?

O gün, sadece yeni sınıf arkadaşları değil, okuldaki fiziksel değişimleri de  keşfettiler ancak 11 inci ve 12 nci sınıf öğrencileri yepyeni sınıflarına kavuşmak için bir ay daha beklemek durumundalar. Okulumuzun artık, eskilere eklenen birkaç rahat bankları olan daha geniş bir okul bahçesi, yeni kurulan bir permakültür bahçesi, bir yemekhanesi ve duvarında Saint-Michel Lisesi’nin tarihini, değerlerini ve öğrencilerinin başarılı geleceğinin tasvir edildiği freskin  olduğu bir Fransız kafesi var .

Okul Müdürümüz Jean-Michel Ducrot, Fransızca eğitim hayatına  başlangıç yapan hazırlık sınıfına giren 120 yeni öğrencilerimize iyi dileklerini iletti. Okulun ekibi için öğrencilere kaliteli bir eğitim vermenin  hem sevindirici hem de gurur verici olduğunu söyledi ve öğretmenlerin önceliğinin

-Türkçe ve yabancı diller – ilk olarak Fransızca – ve İngilizce eğitimi vermek

-İnisiyatif alma ve bağımsız hareket etmek yeteneklerini geliştirmek

-Öğrencilerin mutluluğu ve dengelerine öncelik vermek

-Yenilikçi bir pedagojiyle öğrencilerin hep daha iyi yapma isteğini geliştirmek olduğunu ekledi.

Tüm öğrencilerimize iyi ve başarılı bir 2018-2019 eğitim yılını diliyoruz. Hepiniz hoş geldiniz!