2020 Kayak

Günler günleri kovaladı sayılı günler geldi de geçti. Her yıl olduğu gibi bu yılda La Toussuire kayak merkezindeydik. Pamuk karlar,pırıl pırıl masmavi gökyüzü ve de uçsuz bucaksız olduğu hissi uyandıran mağrur yüce sıra dağlar. Elinizi uzatsanız dokunacakmış gibi yakın ama bir o kadar da uzak dağlar.Bizlere hoş geldiniz dediğinizi duyar gibiyiz,bizler de  hoş bulduk diyelim.Yüksek mağrur sessizliğiniz o kadar büyüleyici ki kalabalıklar içinde olsa da insan müthiş bir iç huzurun dinginliğine bırakıveriyor kendini.Okul olarak düzenlediğimiz eğitici ve öğretici kampımızda öğrencilerimizin,katılım enerjileri görülmeye değerdi.Bazıları kayak yapmaya yeni başlarken kamp sonunda artık kayak sporuna olan yabancılığını atmış olmanın ve kayak yapabilmenin özgüveni ile yarı yıl tatiline girmiş oldular.Bazıları da daha önce öğrenmiş oldukları becerilerine yenilerini ekleyip daha çok kayak tekniğine erişmiş oldular.Bu arada kimi öğrenciler kayak kaymayı tercih ederken  kimi öğrenciler de Snowboard la kaymayı yeğlediler.Ama sonuç olarak hepsi de aynı pamuk karlar üzerinde farklı ekipmanlarla kaymış oldular.Gençlerimizde

bu tür kamplarda gördüğümüz kaynaşma ve birliktelikle gelen kenetlenme birbirine sahip çıkma birbirini koruyup kollama tavrı  görülmeye değerdi.Ateşi çıkan mı var?Bir bakıyorsunuz herkes seferber,birinin ayağı ya da eli mi incinmiş kendilerine olmuş gibi hassaslar.Nasıl yardımcı olabilirizin peşindeler. Harikasınız evlatlar. 

Doğada olmak dağlarla ve karlarla iç içe olmak muhteşemdi.Her günü dört saatlik aktivite ile bitirip ertesi gün dipdiri olarak sabah yedi de kahvaltıda olmak dağlardan aldığımız itici gücün etkisiydi elbet.Bu yıl da veda ederken dağlara şimdilik diye not bırakıp seneye kavuşmak üzere dedik.Eklemek isteriz ki lütfen! Ama lütfen! Herkes dağlara ve bütün doğaya sahip çıksın.Çünkü sonsuz huzur ve mutluluk bozulmamış doğada!