2021 Öğretmenler Günü

Sağlık nedenleriyle, neredeyse iki yıllık bir pandemiden sonra bu yıl yemek için biraz daha az kişilik bir grupla bir araya geldik. Çok sayıda öğretmen ve yönetimin katıldığı, Elvin Hoca’nın ev sahipliğinde düzenlenen müzik kulübünde güzel bir sürpriz yaşadık. Bu makalenin altına bakmanızı öneririz. Bu videoyu düzenlediği için Mme Alizée’yi tebrik ederiz.

Bu pandemi döneminden çıkmak ortak irademizdir… ve hep birlikte hayatta kalacağız! WE WİLL SURVİVE! Ne yazık ki, Covid neredeyse iki yıldır birbirimizi ayırdı ve bu, pandeminin başlangıcından bu yana okulun yaşadığı ilk neşeli buluşma.

Öğretmen olmak, ortak bağın asla kopmaması için bu uzaktan eğitim ayları boyunca yerleştirmeye çalıştığımız her şeye rağmen Mart 2020’den beri özlediğimiz sosyal bağ ve etkileşimi canlandırıyor.

Eğitim-öğretim yılının başından beri öğrenci ve öğretmenleri bizzat bir arada görmek, okulumuzun ortak ve anlamlı bir enerjiyle bir kez daha yaşadığının kanıtıdır. Yönetmen, bu kaotik aylarda gösterdikleri güçlü bağlılık için herkese teşekkür etti.

Bu günün Türkiye’de özel bir anlamı var. Bu kutlama 1981 yılında, 24 Kasım 1928’de « Başöğretmen » unvanını da alan Atatürk’ü anmak için « Öğretmenler Günü » olarak kararlaştırıldı. Haklıydı çünkü öğretmenler bu öğretmenleri temsil ediyor ama aynı zamanda eşlik eden, yönlendiren, yol gösteren bu eğitimcileri de temsil ediyor!