300 Lasalle Saint Joseph’te

Saint Michel öğrencileri Jean-Baptiste de la Salle anısına Saint Joseph’te;

14 mayıs salı günü 30 hazırlık sınıfı öğrencisi ile Saint Joseph Lisesine gidildi.

Gençlerin iyi birer vatandaş ve insan olarak yetişmeleri için okullar açan ve hayatını eğitime adayan  Jean-Baptiste de la Salle ın 300. ölüm yıldönümü için etkinlikler yapıldı. Kurucusu olduğu İstanbul Saint -Joseph Lisesi, Saint Michel Lisesi ve İzmir Saint-Joseph Lisesi‘nin 170 kadar öğrencisi biraraya geldiler.

Küçük gruplar halinde animatörlerin eşliğinde ortak çalışmalar yapıldı. Bazı gruplar öğleden önce Escape Game oynadılar.  Diğer gruplar, hayvan barınağı yapımı , bahçedeki taş fırında ekmek pişirme, havludan oyuncak ayı dikimi, kurabiye yapma, keçeden küçük  çanta dikimi gibi keyifli atölye çalışmalarına katıldılar.

Ortaya çıkan ürünlerin ihtiyaç sahiplerine verilmesi Saint Jean-Baptiste de la Salle’in misyonunu vurguladı. Dönüşümlü olarak tüm öğrenciler her çalışmaya katıla bildiler.

Gün boyunca işbirliği içerisinde yapılan çalışmalarla aralıksız süren etkinlikler pek çok yeni dostlukların başlangıcı oldu.