10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni

Son yüzyıla damgasını vuran Atatürk’ün ölümünün 75. yılında okulumuzda anma töreni düzenlendi. Törene Atatürk’ün kendi sesinden Onuncu Yıl Nutku dinletilerek başlandı. Öğrenciler, Atatürk’ün büstüne, ona saygı, sevgi ve bağlılıklarını ifade eden çelenk sundular. Ardından tüm Türkiye’de sirenlerin çalmasıyla birlikte aynı andasaygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Tören akışı içinde Mustafa Kemal Atatürk’ün son anları ve cenazesinin Ankara’ya nakledişinin anlatılışı izleyenlere duygulu anlar yaşattı. Tarih Öğretmeni Özkan Çalgan’ın konuşmasından sonra kişilik özellikleri, yabancı devlet adamlarının onunla ilgili sözleri okundu. Bir grup öğrencimizin “Atatürk ve Biz” adlı oratoryoyu etkileyici bir şekilde seslendirmeleri büyük alkış aldı. Ardından onun sevdiği şarkılardan ikisinin yine öğrencilerimiz tarafından okunmasıyla törenimiz son buldu.