LONDRA KÜLTÜR TURU

30 Kasım – 6 Aralık tarihini içine alan ara tatilimizde; artık geleneksel olmayan başlayan ve öğrencilerimize İngilizce pratik yapma ve etrafı tanıtmayı sağlayan Londra kültür gezimizi planladık. 30 Kasım 2013, Cumartesi gün Sabiha Gökçen Havaalanından şehir merkezine otobüsle yaklaşık iki saat kadar süren Gatwick Havaalanına gitmek üzere yola çıktık.
Otelimize giriş yaptıktan sonra otel civarını gezmek ve akşam yemeği yemek üzere dışarı çıktık. Ertesi sabah ilk durağımız dünyaca ünlü kişilerin mumyalarının yer aldığı Madame Tussaud Mumya Müzesini ziyaret idi. Orada bol fotoğraf çekip çok eğlenceli vakit geçirdikten sonra, Christmas öncesi her yıl London Eye civarında kurulan yiyecek ve hediyelik eşya fuarında dolaştık ve Thames Nehri boyunca tekne turu yaptık. Rehberin civarı anlatması ile bilgi edinip bol bol resim çekebildik. Nehir turu sonrasında akvaryum gezimiz vardı, orada değişik bir sürü deniz canlısını izledik. Günlük gezimizi London Eye turu ile Londra’yı kuşbakışı seyrederek tamamladık. Sonraki gün sabah erken otobüsümüz bizi gelip otelden aldı ve Oxford şehrine doğru yola çıktık. Üniversiteyi, ve tarihi birçok yeri ve güzel bahçeleri dolaşıp bu arada Yüzüklerin Efendisi, Harry Potter ve Alice Harikalar Diyarında gibi bir sürü filmin de Oxford da çekildiğini öğrendik. Londra ya dönüşte akşam programımızda Charlie ve Çukulata Fabrikası adlı müzikale gitmek vardı. Tüm tiyatroların yer aldığı Convent Garden da dolaşıp akşam yemeği yedik ve müzikali izlemeye tiyatroya gittik. İzlerken Wonka çukulataları yemek herkesin çok hoşuna gitti. Dördüncü gün gezimize Hyde Park da uzun bir yürüyüşle başladık, sincapları ve kuşları besleyip, Westminster Abbey, Big Ben ve Saint Paul’s Kathedralinin civarını gördükten sonra Buckhingam Sarayına yürüdük ve sarayda kullanılan eşyaların taklitlerinin satıldığı Oueen Gallery e gittik. Daha sonra Camden Town ve Oxford Caddesine giderek dolaştık, yemek yedik ve alışveriş yaptık.Beşinci gün programımızda Harry Potter filmlerinin çekildiği Warner Bross Stüdyoları vardı ve gerçekten inanılmaz yaratıcılık sonucu ortaya çıkan sanat eserlerini gördük. Akşamüstü saray mücevherlerinin, taçların ve kraliyet ailesine mensup kişilerin hapsedildiği zindanların yer aldığı Tower of London ı ziyaret ettik. Sonraki gün ise Kraliçe Elizabeth’in hafta sonlarını ve yazlarını geçirdiği ve aynı zamanda resmi ofisi olan Windsor Şatosuna gittik. Dönüşte özel makyajlı aktör ve aktrislerle Londra tarihinin anlatıldığı, çok özel dekorların yer aldığı London Dungeon’a giderek turumuzu tamamladık.
Sonraki gün dönüş vaktimiz geldiği için çok güzel anılar ve mutlulukla dolu olarak aklımızı Londra da bırakıp geri döndük.