St.Michel Fransız Lisesi İzmir’de

İzmir St.Joseph Fransız Lisesinin düzenlediği“14.Kitap Haftası ve Okuma Günleri” etkinliği 23-27 Aralık 2013 tarihleri arasında düzenlendi.
Roman yazarlığı konusunda ilginç deneyimlere tanık olma,bilgi ve birikim edinme konusunda kazanımlarla döndüğümüz bu etkinliğin 26-27 Aralık 2013 oturumlarına Abdurrahim Atasoy kontrolünde 11.sınıf öğrencimiz Deniz Tok’la katıldık.
Etkinlik Mario Levi’nin söyleşisiyle 23 Aralık Pazartesi açıldı. Aynı gün öğrenci öğretmen kitap inceleme komitelerinin çalışması sürdü. Salı günü Murat Atabarut’un “Kış Masalları” adlı romanıyla Nilgün Şimşek’in Siyah Sardunyalar adlı romanı; Çarşamba günü Bülent Şenocak’ın “Kış Masalları” adlı romanı Perşembe günü Deniz Gezgin’in “Ahraz” adlı romanı;Cuma günü de Ercüment Cengiz’in“Gırnatacı” adlı romanı ayrı gerçekleşen oturumlarda etkili ve sürükleyici yazar-öğrenci görüşmeleriyle irdelendi.Öğrenciler inceledikleri eserleri olay örgüsü, kurgusu ve takıldıkları yönleriyle sorguladılar,meraklarını giderdiler.
Emek isteyen bu başarılı çalışmayı 14 yıldır sürdüren İzmir St Joseph Fransız Lisesi Edebiyat öğretmenlerine veokulöğrencilerine sıcak konukseverlikleri için teşekkür ederiz.
15.Kitap haftasında buluşmak üzere…