FİLMmich 2. Liselerarası Kısa Film Yarışması

Tema:

Bu yıl ikincisi düzenlenen Saint-Michel Fransız Lisesi Kısa Film Yarışması,  Türk Sineması’nın 100. yılını anmak amacıyla, yarışmaya katılan filmlerden “Türk Sineması” referansını taşımasını beklemektedir.
Katılımcı yönetmenler kısa filmlerinde Türk Sineması izlerini istedikleri gibi kullanabilirler. Bu izler filmin bir kısmında ya da bütününde hakim olabilir. Bir anımsatma, gönderme ya da filmin tamamı şeklinde görülebilir. Bu konuda herhangi bir kısıtlama yoktur ve yönetmenin tercihine bırakılmıştır.
Teslim Tarihi:
Filmlerin  Saint-Michel Lisesi adresine posta yoluyla en geç 1 Mayıs 2015 tarihine kadar gönderilmesi gerekir.
Değerlendirme:
Filmler  22 Mayıs 2015 tarihinde Saint Michel Gençlik   Festivali’nde gösterilecek, 1., 2., 3. seyirci oylarıyla belirlenecek, sonuçlar 25 Mayıs 2015 tarihinde okulun internet sitesinde açıklanacaktır.
Ödüller:
1.ye 1000TL; 2.ye 750TL, 3.ye 500TL değerinde elektronik mağazalarda kullanılmak üzere hediye çeki verilecektir.
Yarışma sadece lise ve dengi okullarda öğrenim gören öğrencilere açıktır. Yönetmenler filmleriyle birlikte öğrenci belgelerini de göndermek zorundadır.
Ayrıntılı bilgi şartnamede bulunabilir.