8. Liselerarası Bilim Tarihi Sergisi

Fransa fizik, kimya, biyoloji, matematik ve astronomi dahil olmak üzere birçok alandaki ilerlemelerle bilimin gelişmesinde önemli bir rol oynamıştır. Fransız bilim insanları çağlar boyunca bilimin ilerlemesine önemli katkılarda bulunmuş ve gelecek nesillere kalıcı bir miras
bırakmışlardır.

Fizik, matematik ve felsefeye katkılarıyla tanınan De Blaise Pascal’dan modern mikrobiyolojinin babası olarak kabul edilen Louis Pasteur’e, radyoaktivite üzerine olan çalışmaları ve iki kimyasal element polonyum ve radyumun keşfi ile Fransız bilim tarihinin
önemli figürleri olan Pierre ve Marie Curie ve aynı zamanda Einstein’dan önce kaos teorisi ve izafiyet teorisi üzerine çalışan Henri Poincaré.

Fransız bilim insanları, toplum üzerinde kalıcı etkisi olan birçok alandaki ilerlemelerde önemli bir rol oynadılar. Fransa, dünya çapında araştırma ve yenilikçi buluşlarla bilimin birçok alanında lider olmaya devam ediyor.

Bu sergi, Saint-Michel Lisesi’nde tüm seviyelerin katıldığı bilimsel çalışmaların tamamlandığı bir günü temsil ediyor. Giderek daha fazla sayıda bilime meraklı öğrenciye sahip olduğumuz için şanslıyız ve onları keşif yolunda cesaretlendirmek bizim görevimiz. Bu sergi,
okullarımızın deneyler için ne kadar verimli bir alan olduğunu göstermektedir.

Geçmiş yüzyılların büyük bilim insanlarının inceleme ve araştırma yaklaşımlarını sorgulamak, büyük bir buluşu o zamanki koşullarda yeniden yaratmak için seçilen süreci ve inceleme yaklaşımını anlamak, öğrencilerin uygulama yoluyla anlamalarını ve kendilerine özgü bir bilim tarihini birlikte yeniden yaratmalarını sağlar.

Hepimiz aynı frankofon ağın bir parçasıyız ve Fransız tarzı araştırma ve analiz yapmayı seviyoruz.

Saint-Joseph , Sainte-Pulchérie ,Saint-Benoît, Küçük Prens , Ankara Tevfik Fikret ve Saint-Michel Liseleri öğrencilerinin muhteşem çalışmalarını mayıs sonuna kadar ziyaret edebilirsiniz.

Bu projeye katılan ve eserlerin yapımında emeği geçen tüm öğrencileri tebrik ediyoruz.
Bravo