Öğrencileri yazarlarla buluşturmak, öğrencilerde edebiyat sevgisini ve yazma isteğini geliştirmek amacıyla Türk Dili ve Edebiyatı zümresince, hazırlık sınıflarından 12. Sınıf öğrencilerine kadar karma bir grupla “yazma atölyesi” oluşturuldu. Öğrenciler daha öncesinden kendilerine verilen yazar Kadire Bozkurt’un Küçük Dertler adlı öykü kitabını okudular.
14 Nisan günü okulumuza gelen Kadire Bozkurt ilkin öğrencilerle edebiyat, öykü türü, edebiyata yön vermiş öykü yazarları ile ilgili bilgi ve deneyimlerini paylaştı. Öğrencilere gerçek yaşamdan hareketle kurmaca dünyanın oluşturulduğunu ancak öykü ve romanın gerçeğin bire bir kopyası olmadığını belirtti. Öğrencilerin çevrelerindeki olay ve kişilerle ilgili gözlemler yapmasını, bunları biriktirmenin ilerde oluşturacakları öyküler için uygun bir malzeme olacağını dile getirdi.
Öğrencilerin yazma konusundaki güvensizlikleri üzerine, öğrencilere ilk yazılarının istedikleri gibi olmayabileceğini bundan korkmadan yazmaya devam etmelerini zamanla yazdıklarının güzelleşeceğini belirtti.
Kadire Bozkurt, Küçük Dertler adlı hikaye kitabı ile ilgili sorulara yanıt verirken her şeyi açıklamanın öykü için geçerli olmadığını belirtti. İmgelemelerin okurda farklı duygu ve çağrışımlar uyandırmasının gerekliliği üzerinde durdu. Edebiyat sanatının temelinde imgelemenin olduğunu, imgelemenin bir aysberg gibi görüneni değil görünmeyenin altındakini gösterdiğini vurguladı.
İkinci bölümde öğrenciler yazarın verdiği bir başlangıç cümlesi üzerinden kısa bir yazma çalışması yaptılar. Her bir öğrencinin yazısından yola çıkarak öykünün özellikleri üzerinde duruldu. Kimi öğrenci çalışmalarını çok başarılı bulan Kadire Bozkurt, öğrencilerin yetenekli olduklarını belirtip isterlerse çok iyi yazabilecekleri konusunda öğrencileri yüreklendirdi. Öğrencilerimiz yazmaya yetenekli olduklarının yazarımız tarafından da vurgulanmasıyla özgüven tazelediler.
Etkinlik, öğrencilerimizin yazarımıza okudukları “Küçük Dertler” adlı öykü kitabını imzalatmalarıyla son buldu. Etkinlik sonunda, Kadire Bozkurt ve öğrencilerimizin yüzlerinde zenginleştirici ve keyifli bir etkinlikten çıkmış olmanın mutluluğu vardı.