Adımlarımız, Otizm Farkındalığı ve Otizmli Çocukların Eğitimi İçin!

Saint Michel Lisesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü olarak her sene gerçekleştirdiğimiz sosyal sorumluluk ve farkındalık projelerimize bir yenisini daha ekledik.

Saint Michel Lisesi, gençlerin sosyal sorumluluk bilincini ve farkındalığını artırmak amacıyla sivil toplum kuruluşları ile birlikte işbirliği  faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda, Saint Michel Lisesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübümüz tarafından 15 Mayıs pazar günü Tohum Otizm Vakfı işbirliğiyle bir yardımseverlik koşusu düzenledi. Saint Michel Lisesi öğrencileri, öğretmenleri, personeli ve velilerinin yoğun katılımı ile düzenlenen koşu Belgrad Ormanı Neşet Suyu Parkuru’nda gerçekleşti. Altı kilometrelik parkuru otizmli çocukların eğitime erişim hakkı için koşan Saint Michelliler, bu kapsamında Vakıf adına bir de bağış kampanyası yürüttü. Öğrenciler başta olmak üzere Saint Michel Okul Aile Birliği’nin ve öğretmenlerinin desteğiyle koşunun hemen öncesinde başlatılan bu bağış kampanyası kamuoyunda yoğun bir ilgi gördü. Bu büyük dayanışma sonucunda, altı otizmli çocuğun eğitime erişimine katkı sağlayacak bir gelir elde edilmesi başarıldı.

Bu sayede, otizmli çocuklar kendi ihtiyaçlarına yönelik özel bir eğitim içeriği sunan Tohum Otizm Vakfı Okulu’nda eğitimlerine ara vermeden devam edebilecek. Öğrencilerimiz yürüttükleri bu sosyal sorumluluk projesi ile Tohum Otizm Vakfı’nın “eğitim ile otizmli bir çocuk yeniden doğabilir” mesajının yaygınlaşmasına da katkı sağladılar.  Düzenlenen koşunun ardından öğrencilerimiz bu yoğun çabalarına ortak olan velileri ve öğretmenleri ile  Belgrad Ormanı’nda bir de piknik düzenledi. Bağış kampanyası ve koşusuna verdiği desteklerden ötürü öğrencimiz Ela Ceylan Yılmaz ve Okul Aile Birliğimiz başta olmak üzere, tüm Saint Michel ailesi ve gönüllerimize yürekten teşekkür ediyoruz. Siz de adımlarınız ile otizmli çocuklara umut olabilirsiniz!