Afetlere Hazırlık Semineri

Türk Meteoroloji ve Afet Yönetimi Profesörü Mikdat Kadıoğlu,20/12/2022 tarihinde afetlerde alınması gereken tedbirleri anlatmak ve afetlere farkındalığı oluşturmak için 10.sınıf öğrencilerine tiyatro salonunda seminer vermiştir.

Prof. Mikdat Kadıoğlu, 1984 yılında  İTÜ Meteoroloji Mühendisliği bölümünden mezun olmuş, atmosfer bilimleri konusunda 1987 yılında  master ve 1991 yılında da doktorasını ABD’ Missouri-Columbia Üniversitesinden almıştır. Afet yönetimi konusunda ABD’de FEMA, Japonya’da JICA ve İngiltere’nin Bournemounth Üniversitesinin eğitimlerine katılmıştır.

Kendisi halen  İstanbul Valiliği Afet ve Acil Durum Merkezi’nin de danışmanlığını yapmaktadır.

Öğrencilere yönelik yapılan eğitim seminerinde Mikdat Hoca, afetler öncesi yapılması gereken hazırlıklar, afetlerde doğru davranış şekilleri, iklim değişikliklerinin etkileri depremlerde yaşamda kalmak için  test uygulamalı konularına değinmiş ve öğrencilerimizi bu konularda bilinçlenmelerini sağlanmıştır.

Hocamız afet öncesi ve sonrası için dikkat etmemiz gereken  önemli hususları seminer süresince birçok kez vurgulamıştır. Afet öncesi evimizin güvenli yerlerini keşfetme, afet çantamızın düzenlenmesi, aile bireyleri arasında “aile afet planı” konusunda plan yapılması gerektiğini belirtmiştir. Olası deprem sırasında veya sonrasında  aile bireyleriyle  evin tahliye edilmesi, iletişim stratejileri konusunda karar alınmasının önemine değinmiştir. Binalarımızın sağlamlığı konusunda önlem almanın önceliğimiz olduğunu iletmiştir. Seminer süresince önlemleri uygulayabilmek ile ilgili farkındalığı arttırmak sağlanmıştır.

Prof. Mikdat Kadıoğlu’na öğrencilerimize verdiği  verimli ve faydalı bilgilerin harmanlandığı bu eğitim semineri için teşekkür ediyoruz.