Amerika’daki Permakültür Projemiz

Saint Michel Lisesi Çevre/Sürdürülebilir Yaşam Kulübü öğrencileri Derin ve Selin ile Notre Dame de Sion Çevre/Sürdürülebilir Yaşam Kulübü öğrencileri Serra ve Berkin  öğretmenleri eşliğinde Caretakers of the Environment konferansına katılmışlardır.

Caretakers 1986 yılından beri her yıl farklı konularda ve farklı ülkelerde gerceklestirilmektedir.  22 ülkenin delege bulundurduğu Caretakers bu yıl 31.ci konferansını Amerika’nın Oregon eyaletinde, Western Oregon State Üniversitesinde gerçekleştirmektedir.

Konferansın bu yılki konusu “Following Nature’s Desing” olarak belirlenmiştir. Konferans sunumları “Food Systems” ve “Desing  for Environment” olmak üzere iki bölüme ayrılmıştır. 18 ülkeden öğrenci ve öğretmenlerin katıldığı bu konferansta, öğrencilerimiz hazırladıkları “The Adventure of Olive” projesini Food Systems bölümünde iki ayrı oturumda sunmuşlardır.

Akdeniz ikliminin tanıtıcı ürünü olan zeytinin üretim aşamalarını, endüstride ve yaşamın her alanında kullanımını içeren proje büyük ilgi toplamıştır. Katılımcılar ayrıca Food Market gecesinde zeytini ve ülkemize özgü bir kaç ürünü tatma fırsatı bulmuşlardır. Hazırlanan kitap ayracı ve katalog çok dikkat çekmiştir.

Öğrenciler, bir çok sunum ve workshopa katılmışlardı. Milli parklara yapılan geziler,öğrencilerin Ekosistemin işleyişini yakından görmesini sağlamıştır. Yenilenebilir enerji kaynaklarının işleyişini ve çevreyi korumadaki önemini de yerinde görerek, çevre duyarlılığında yeni bakış açıları edilmişlerdir.

Çevre Kulübü öğrencileri iki yıldır Caretakers konferanslarına katılarak diğer ülkelerden gelen arkadaşları ile birlikte GENÇ Çevre Liderliğini üstlenmektedirler.