Amerika, İngiltere ve Kanada’da Eğitim

Yurtdışı üniversite  başvuruları ile ilgili bilgilendirmeyi  amaçlayan, 11. 12. Sınıf öğrenci ve  velilerimizin katıldığı online olarak gerçekleşen  konferanslarda   ‘’Amerika, İngiltere  ve Kanada’da Eğitim’’ ile ilgili bilgi verildi.

Konferansların  ilki, Amerika’da yüksek öğrenim ile ilgili  Fulbright İstanbul Ofisi’nde eğitim danışmanı olarak görev yapan  Serin Alpokay tarafından 20 Ekim tarihinde  yapıldı.

Konferansta; öğrencilerin Amerika’da bir okul düşünüyorlarsa başvurularını yapmadan en az bir yıl önce hazırlık yapmalarının, notlarını yüksek tutmalarının, okul araştırması yapıp tercih yelpazelerini daraltmalarının, ders dışı sosyal aktivitelerine ve gönüllü çalışmalara katılmalarının, burs imkanlarını  araştırmalarının önemli  olduğu açıklandı ve   SAT -ACT sınavları ile ilgili bilgi verildi.

22 Ekim’de  gerçekleşen  İngiltere’deki  yüksek öğrenimle ilgili bilgi içerikli   konferansa konuşmacı olarak, British Council’de Eğitim Koordinatörü olarak görev yapan Semra Yalçın katıldı. .

Sunumda, İngiltere’de  en çok tercih edilen programlar, eğitim ücretleri, kabul şartları, başvuru süreci, burslar, vize ve İngiltere’de yaşam gibi konulara değinildi.

Ayrıca program seçerken uzun vadeli kariyer hedeflerin gözden geçirilmesinin, üniversitenin uluslararası ofis temsilcisi ile irtibata geçmenin, İngiltere’yi ziyaret imkanı vara Open Day’e katılmanın, diğer öğrencilerden görüş almanın ve eğitimden sonraki çalışma imkanlarını incelemenin önemi üzerinde duruldu.

Bu konferansın içeriğine ekte yer alan dosyaya tıklayarak erişebilirsiniz.

27 Ekim tarihinde ise Kanada Kültür Merkezi’nden gelen konuğumuz Türkan İbiş, Kanada’daki eğitim sistemi, üniversiteler, başvuru şartları  ile ilgili bilgi verdi ve öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.  Çok kültürlü bir ülke olan Kanada’da lisans eğitimini alırken İngilizce bilgilerinin de  ileri seviyeye taşınacağını, aynı zamanda yaşadıkları alanda  Fransızca da konuşulacağı için Fransızcalarını geliştirme şansı da  elde edebileceklerini ifade etti.

Bu konferansın içeriğine aşağıda yer alan dosyaların isimlerine tıklayarak erişebilirsiniz.

Kanada’da Eğitim ve Yaşam

2020 İngiltere’de Eğitim ve Yaşam