Amerika-Kanada’da Eğitim ve Üniversite Sınav Sistemi

1. Sınıf Öğrencilerimiz için   Amerika-Kanada’da eğitim ve Üniversite Sınav Sistemi ile ilgili  konferanslar gerçekleştirildi…

02.05.2019   tarihinde gerçekleşen  konferansta, Amerika ve Kanada’da yüksek öğrenim ve yaşam ile ilgili bilgiler verildi.

Konferansın ilki, Amerika’daki  yüksek öğrenim ile ilgiliydi

Fulbright İstanbul Ofisi’nde eğitim danışmanı olarak görev yapan  Serin Alpokay, öğrencilerimize aydınlatıcı bilgiler verdi.

Konferansta ;öğrencilerin Amerika’da bir okul düşünüyorlarsa başvurularını yapmadan en az bir yıl önce hazırlık yapmalarının, notlarını yüksek tutmalarının, okul araştırması yapıp tercih yelpazelerini daraltmalarının, ders dışı sosyal aktivitelerine ve gönüllü çalışmalara katılmalarının, burs imkanlarını  araştırmalarının önemli olduğu açıklandı ve SAT -ACT sınavları ile ilgili bilgi verildi.

Aynı tarihte düzenlenen konferansın ikincisi Kanada’da yüksek öğrenim  ile ilgiliydi.

Kanada Kültür Merkezinden gelen konuğumuz, Kanada’daki eğitim sistemi, üniversiteler, başvuru şartları ve genel yaşam koşulları ile ilgili bilgiler verdi , öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

Kanada’da lisans,yüksek lisans, doktora eğitimi alabileceklerini, Kanada’nın resmi dilinin İngilizce ve Fransızca olduğu için öğrencilerin öğrenimlerini her iki dilde de yapabileceklerini anlattı. Çok kültürlü bir ülke olan kanada’da lisans eğitimini alırken İngilizce bilgilerinin de ileri seviyeye taşınacağını, aynı zamanda yaşadıkları alanda Fransızca da konuşulacağı için ikinci bir dil öğrenebilme şansı da elde edebileceklerini ifade etti.

Üniversite Sınav Sistemi  Hakkında Bilgilendirme

09 Mayıs     2019 Salı günü;  11. sınıf öğrencileri için ,’’Üniversite Sınav Sistemi (YKS)’’ ile ilgili bilgi verildi.

Seminere  konuşmacı olarak katılan Bilgi Üniversitesi Tanıtım ve  Kurumsal İletişim Müdürü Özge ALYU , öğrencilerimize YKS’ye hazırlık için  bundan sonraki sürecin önemli olduğunu ifade etti ve yaz tatilinde TYT konularını çalışmalarını tavsiye etti.

Seminerde; üniversite sınavının genel ilkeleri, TYT ve AYT’de yer alan testler, soru sayıları, süresi, puan türleri, testlerin  ağırlıkları, alanlara göre bölümler ile ilgili bilgi verildi. Öğrencilerin soruları cevaplandırıldı.