Anglophonie Günü

Okulumuz Hazırlık ve 9. sınıflar tarafından her yıl düzenlenen ancak pandemi nedeniyle iki yıldır yapılamayan Anglophonie Günü etkinlikleri bu sene 24-28 Nisan haftasında gerçekleştirildi.

Anglophonie Günü etkinlikleri kapsamında,  Hazırlık öğrencilerin İngilizce Taboo oyununu oynarken, 9. sınıf öğrencileri İngiliz kültürüyle ilgili genel kültür yarışmasına katılım sağladı.Taboo oyunu, öğrencilerin kelime dağarcığını ve ifade becerilerini geliştirmelerine yardımcı olurken, eğlenceli bir iletişim deneyimi sundu. Ayrıca, 9. sınıf öğrencilerine İngiliz kültürüyle ilgili genel bilgilerini test etmek için bir yarışma düzenledi. Bu yarışma, öğrencilerin araştırma yapma becerilerini geliştirirken, İngiliz kültürüne ve tarihine olan ilgilerini arttırdı.

Böylece Anglophonie Günü, öğrencilerin İngilizce diline olan ilgilerini ve İngiliz kültürüne olan meraklarını pekiştirdi. Bu özel hafta, öğrencilere İngilizce dilini kullanma, kültürel farkındalık geliştirme, eğlenceli öğrenme deneyimi yaşama ve toplumsal birlik duygusu kazanma gibi önemli katkılar sağlamıştır. Bu sayede öğrenciler, dil becerilerini geliştirirken, kültürel çeşitlilik hakkında bilgi edinirken aynı zamanda birbirleriyle bağ kurma fırsatı da buldular. Katkı sunan tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.