Antalya , Arkeoloji Yolu

Her sene,  muhteşem doğası milyonlarca turist çeken Antalya 7 ve 8 Kasım’da, Saint-Michel öğrencilerini de ağırladı.

7 ve 8 Kasım tarihlerinde  9. sınıf öğrencileri Fransızca ve Tarih öğretmenleri eşliğinde Antik kent olan Perge ve Aspendos Amfitiyatro’yu keşfetmek üzere iki günlüğüne Antalya’ya gittiler. Arkeoloji gezilerine  ilk olarak Perge ile başladılar. Parlak güneşin altında öğrenciler büyük bir zevkle rehberlerini takip edip, not alıp, fotoğraf çekip gezilerini tamamladılar.

Öğle yemeğinden sonra, Aspendos’u gezerken Fransızca ve Tarih öğretmenlerinin hazırladıkları sorulara cevap verdiler. Gezi, en son Antalya müzesi ile bitti.

Akşam, öğrenciler gruplara ayrılarak Fransızca projeleri hakkında ders çalışmaya devam ettiler ve akşam saat  10 gibi yorgun olarak  odalarına döndüler.

Cuma günü çok erken kalkıp, Fransızca projelerine devam ettiler.

Öğlen gibi otobüse binip havaalanına döndüler.

Bu gezi sayesinde öğrenciler edebiyat dersinde okudukları Roma medeniyetini keşfetme fırsatı yakaladılar.