ATATÜRK Arboretumu’nda Coğrafya-Biyoloji Ortak Dersi

Coğrafya ve Biyoloji dersleri kapsamında, disiplinlerarası bir proje çalışması için 10. Sınıf öğrencilerimiz, öğretmenleri ile birlikte Atatürk Arboretumu’nu ziyaret etmişlerdir.

Birçok odunsu ve otsu gövdeli yaklaşık 2000 çeşit bitki örneklerini barındıran, 296 hektarlık Arboretum, aynı zamanda ülkemizin en geniş Meşe koleksiyonuna da ev sahipliği yapmaktadır. Bu yönleriyle Biyoloji dersi ‘Ekosistem Ekolojisi’ ve Coğrafya dersi ‘Ekosistem işleyişi’ ünitelerinin işlenişi için öğrencilerimize önemli bir olanak sunmaktadır.

Öğrencilerimiz Arboretum içerisinde dolaşırken, her ağacın üzerinde bulunan karekodları telefonlarına okutarak ağaçların künyelerine ulaşma ve bilgi sahibi olma şansı da yakalamışlardır. Birçok bitkiyi anatomik ve fizyolojik olarak karşılaştırma, dal ve yaprak örnekleri üzerinden tek ve çift çenekli bitkileri anlama, kesik ağaç gövdelerinde yaş halkalarını sayarak ağaç yaşı belirleme gibi birçok etkinlik gerçekleştiren öğrencilerimiz aynı zamanda Biyoloji ve Coğrafya dersi proje ödevlerinde kullanmak üzere birçok ekosistem örneği fotoğraflamışlardır.

İçerisinde bir göl ekosistemi de içeren Arboretumda hem kara hem de göl ekosistemini tanıyan öğrencilerimiz, öğretmenlerine yönelttikleri sorularla oldukça interaktif bir ders deneyimi yaşamışlardır. Gezi sonunda çimlerde dinlenen ve deneyimlerini paylaşan öğrencilerimiz hem keyifli hem de öğretici bir projeyi başarıyla tamamlamışlardır.