Başarılı Bir Birinci Dönem

2017-2018 eğitim ve öğretim yılının 1. Dönemi sona ererken son sınav haftası sonrasında  dönem ortalamaları da hesaplandı. Bu Cuma, okulumuzda 171 Takdir Belgesi, 211 Teşekkür Belgesi ve 36 adet Onur Belgesi,  M. Jean-Michel Ducrot ve  Mme Ayla Ağırbaş tarafından   bu dönem başarı gösteren öğrencilere dağıtıldı.

Karne töreni, her seviye öğrencilerden, Aymira (Haz/E), Defne (9.), Deniz (10/B), Talar (11/A) ve Koray (12/B)’nın çaldığı ufak bir müzik dinletisi ile başladı. Yetenekleriyle dinleyenleri hayran bırakan öğrencilerimizi kutluyoruz.

M. Jean-Michel Ducrot, tüm sınıflara başarılarını sürdürmenin önemi ile, hedeflerinin 12. sınıfta  Kanada, Amerika, Fransa ya da başka yabancı ülkelerde yapacakları tercihler konusunda, yurtdışındaki üniversitelere kabul edilmek için Türkiye’deki üniversitelere girişler kadar rekabetin zor olduğunu unutmamaları gerektiğini hatırlattı. Ayrıca, rehavete kapılmadan çalışmaya devam etmelerini çünkü diploma notunun yurtdışındaki iyi üniversitelere kabul için önemli olduğunu sözlerine ekledi. Seçim yapmak  gerçekten çok daha zorlaştı.

Özellikle, ödül alan öğrencilerin grup fotoğraflarını paylaşacağız. Tüm öğrencilerimize harika bir yarıyıl tatili ve iyi bir dinlenme dileriz. Onları, tekrar 5 Şubat’ta okulumuzda görmekten memnun olacağız.