Beykoz Cam Ocağı Gezisi

10.Sınıf öğrencilerimiz Kimya dersinde camın özellikleri ve yapısı üzerine araştırma ödevi yapmışlar, 11 Mayıs Perşembe günü ise uygulama dersi olarak Beykoz Cam Ocağı’nı ziyaret etmişlerdir.

Türkiye’nin en büyük ve en donanımlı cam sanatı merkezine vardığımızda öğrencilerimiz iki ayrı grup halinde iki saat boyunca değişik, ilgi çekici atölyelere katılmışlardır.

Sıcak cam atölyesinde, eğitmen cam yapımında kullanılan kimyasal maddeler ve teknikler üzerine bilgilendirmeler yapmıştır. Öğrencilerimiz cam yapımında kullanılan farklı ekipman ve aletlerin nasıl kullanıldığı gözlemlemişler, cam ustalarının eriyik haldeki camı fırından alıp cama üfleme tekniği ile şekil vermesini, büyük bir vazo yapımını ve vazonun renklendirmesini beğeniyle ve ilgiyle izlemişlerdir.

Füzyon atölye çalışmasında ise öğrencilerimiz değişik renklerdeki küçük cam parçalarını, 20×20 cm boyutunda, düz, renksiz cam üzerine yerleştirerek, yaratıcılıklarını  ortaya koymuş, kendilerine ait tasarımları olan  tabak ve panoları oluşturmuşlardır. Bu atölyede yapılan ürünler fırınlama işleminden sonra Cam Ocağı tarafından kargo ile okulumuza öğrencilerimize iletilmek üzere gönderilecektir.

Bu atölyelerden sonra öğrencilerimiz camın tarihi ve gelişimi konulu animasyon filmini  dikkatle izlemişler ve camın geri dönüştürülebilecek bir atık malzeme olduğunu da bir kez daha görmüşlerdir.

Ayrıca öğrencilerimiz sergi alanını gezerek, cam kolyeler, takılar, süs eşyaları, vazolar ve sanatçıların değerli eserlerini ve daha birçok cam eşya ile donanmış cam ürünlerini görme fırsatı bulmuşlardır.

İki saat boyunca camın sihirli dünyasını keşfetme imkanı bulmuş olan öğrencilerimiz, bu  bilgi dolu, eğlenceli gezinin hatırası olarak satış mağazasından hediyelik eşya alışverişi yapmışlar ardından mutlu bir şekilde okullarına dönmüşlerdir.