Bir Kaçış ve Büyü Anı

Öğrenciler bir hikaye anlatıcısının peşinde

Öğrencilerin coşkusunu ve yaratıcılığını uyandırmak için sihirli bir unsur ya da bir an gerekir. İşte bu noktada hikaye anlatıcısı Sophie Barron’un büyüleyici gücü devreye giriyor. Hikayeleri sadece anlatmakla kalmıyor, onlara hayat veriyor!

Hikaye anlatıcısı, öğrencileri büyülü hayali dünyalara doğru yolculuğa çıkarıyor.

Mme Sophie önce bize bir hikâye anlatıyor ve ardından bir hikâyenin yaratılması ve canlandırılmasıyla ilgili tüm aşamaları açıklıyor. Bu teknikler daha sonra doğaçlama ve kolektif bir sözlü masalın yaratılması sırasında uygulanıyor.

Hayal gücünü harekete geçirecek araçlar ve oyunların yardımıyla 9. sınıf öğrencileri, Sophie’nin rehberliğinde hafta boyunca farklı  hikayeler hayal ettiler. Özellikle gruplar halinde çalışarak bireysel yaratıcılıklarını gösterdikleri  hikayeler yarattılar.

Bu çalışma, öğrencileri sözlü hikaye anlatma geleneğiyle tanıştırmak için harika bir fırsat oldu. Bu kadim hikâye anlatma sanatı, geleneksel yazma, ezberleme ya da okuma alıştırmalarının ötesine geçerek onları masallarla tanıştırmanın bir yoludur. Bu hem kültürel hem de eğlenceli yaşayan bir sanat biçimidir.