Biz Bize SM-Fest

Çok uzun zaman geçmişti biz bize eğlenmeyeli. Pandemi şartlarının ortadan kalkması ile birlikte pek çok mecrada insanlar yüz yüze gelmeye başladılar ama içimizde hep bir endişe vardı.

Bu yıl Biz Bize eğlenelim istedik. Okulumuzun pek çok alanda etkinlikte bulunan kulüpleri ile bir araya geldik ve birlikte eğlenmenin tadına nasıl verebileceğimizi planladık.

Bu yıl uzun süre evde kalmış olmanın birikimiyle ortaya çıkan ürünler ve enerji harikaydı. Kulüplerimiz ve katılımcı öğrencileri ile birlikte bütün yıl içerisinde yaptıkları etkinliklerin yanı sıra festivalde büyük bir coşku ile eğlenceyi zirveye taşıdılar.

Güne Kimya kulübünün Parfüm yapım atölyesi ve Edebiyat Öğretmenimiz Berkant Bey’in desteğiyle  Kısa film gösterimi ile başladık. Bu yıl izlediğimiz ve üzerine konuştuğumuz kısa filmlerde kuşak çatışmasından başlayarak,insan ilişkilerine  ve her ne olursa olsun umudun ve güzelliğin yok olmaması  duyguları üzerinde durduk.

Kurulan yiyecek içecek standları ile  Sosyal Yardımlaşma kulübümüz ve İnteract Kulübümüz çeşitli menülerle damaklarımızı şenlendirdiler. Ama Gastronomi kulübümüzün yaptığı enfes Kreplerle  günü en tatlı kısmını oluşturdular.

Tüm gün bahçemizde açık olan standlardaki etkinliklere de ilgi büyüktü. Çevre kulübümüz ile « Tohum topları«  , Traduction kulübümüz ile « Carambar« , Mme Nadege ile « Kitap ayıraçları«  , Seramik Kulübü « Seramik sergisi« , Robotik Kulübü «  Kendi Robotlarımızı Yarıştıralım« , Afete Hazırlık Kulübü «  Afet Çadırı«  , Spor Kulübü « Basket Atma« , Resim Kulübü «  Kumaş çanta ve Cüzdan boyama« , Interact Kulübü bahçe oyunları ve Müzik Kulübü « Konserler«  gibi pek çok birbirinden farklı ve eğlenceli etkinlikleri gerçekleştirdik.

Bu yıl farklı ülkelerde online katıldıkları yarışmalarda dereceler alan okul orkestralarımız dört farklı gruplar halinde tüm gün sahne aldılar. Konserlerin arasında İnteract kulübünün hazırlamış olduğu Bahçe oyunları ve bu etkinlikler sırasında sevgili 10. sınıf  öğrencilerimiz Efe Ö. ve Zeynep Y.  hazırladıkları playlistle bizleri coşturarak eşlik ettiler.

Biz Bize 10 Haziran 2022 cuma günü muhteşem bir gün geçirdik. Hazırlık sürecinden günün sonuna kadar emek veren ve  katılan herkese yürekten teşekkür ediyoruz.

KİMYA KULÜBÜ

Yoğun bir sene ardından yorgun düşen bizler için festival çok güzel bir etkinlikti. Pandemi gibi bilinmezlik dolu bir süreci yavaş yavaş geride bırakan okulumuz bu sene sonu birçok kulübün katıldığı bir etkinlik , festival gerçekleştirdi. Birçok farklı alanın bir araya gelişiyle bir sürü etkinlik yapıldı ve renkli bir görüntü ortaya çıktı.

Biz kimya kulübü olarak son dönemimizi parfüm ve sabun yapımına ayırdık. Festivalde okul aile birliği iş birliği ile kendi ürettiğimiz organik sabunlarımızın satışını yaptık.

Ayrıca doğal parfüm atölyesi düzenleyerek ilk önce parfümdeki deki  temel notalar hakkında bilgi verip, parfüm yapımını kısaca anlatarak giriş yaptık ve ardından bir adet kadın, bir adet de erkek parfümü hazırladık. Yapılan parfümleri çekilişle iki arkadaşımıza hediye ettik.

Kokuların dünyasında gezmek unutulmaz bir deneyimdi.

Günlük hayatta sık sık kullandığımız bu ürünleri yapmak aslında bize kimyanın günlük hayatımızda olan önemli rolünü gösteriyor.

Bütün bir yıl kulüp olarak yürüttüğümüz çalışmaların sonucunda son kulüp etkinliğimizi başkalarıyla da paylaşmak , yaptığımız deneyleri somut bir şekilde göstermek bizim için büyük bir zevkti.

Ilgın 9/B

Seval 9/D