Bizi izleyin… Macera Devam Ediyor!

22-24 Mart tarihleri arasında, Hazırlık sınıf öğrencileri Karadeniz’in batısındaki  şehirleri ziyaret edip, bu şehirleri tanıtan bir proje hazırladılar.

Bu  dijital çağda,Hazırlık sınıfı öğretmenlerimiz, sınıfta yapılan klasik eğitimle yetinmediler. Öğrencileri, öğrenme sürecinde aktif ve bilinçli kılmak adına onlara “görevler” verdiler.

okulun dışında yapılan bu görev dağıtımı sonrasında üç gün boyunca “Batı Karadeniz Bölgesini Sunmak” adlı bir ödev üzerine çalıştırlar.

Öğrenciler, gezi ile  izlenimlerini şöyle aktardılar:

Gezimiz, Amasra’nın çok güzel bir restoranında kahvaltı ile başladı. Çok lezzetliydi. Amasra’yı gezerken o kadar rüzgarlıydı ki hasta olacağımızı düşündüm ve öyle de oldu. Ancak bazılarımız hastalansa da çok güzel vakit geçirdik!

Şanslıydık çünkü ikinci gün hava  daha güzeldi ! Cam Terasa gittik. Öğrenciler için korkutucu bir an oldu ama bana göre unutulmazdı. Ayaklarımızın altında açılan vadi ve doğayı bir hayal edin! Tüm bunları yaşadık biz, müthiş bir andı! Sonra bir yörük köyüne gittik. Orada yaşayan Filiz Hanım, Safranbolu’nun kültürü, evleri, pazarları ve günlük hayatını anlattı. O kadar esprili ve tatlı bir kadındı ki çok güldürdü bizi. Sonra kıymalı pide yemeğe gittik. Pide ekmekten yapılmış bir yemektir. Safranbolu’nun en ünlü ürünü sorarsanız tereddüt etmeden “safran çiçeği” ya da “safranlı lokum” derim. Çok lezzetliydi! Cumartesi günü, gezinin son günü idi. Bolu’nun Cennet Gölüne gittik. Hava soğuktu ancak göle ve manzarasına bayıldım. Sonuç olarak, öğretmenlerimizle ve arkadaşlarımla vakit geçirmiş olmaktan ve de Safranbolu’ya gitmiş olmakdan çok mutluyum.”

Işıl Eda, Hazırlık C

“Benim doğum günüme denk geldiği ve arkadaşlarım bir sürü sürpriz hazırlamış olması sebebiyle benim için en güzel seyahatlerden biri oldu. Hava biraz soğuktu ama hep birlikte çok güzel zaman geçirdik . Yürüdük ve çok eğlendik. Yörük köyünde Filiz Teyze diye biriyle tanıştık. Köyün tarihini ve orada nasıl yaşadıklarını anlattı. Köylü aksanıyla bizi çok güldürdü. Çok lezzetli lokumlar yedik.”

Jacqueline, Hazırlık D

Müthiş bir deneyim idi. Yeni şeyler gördük, unutulmaz şeyler yaşadık. Bir çok anılar biriktirdik. Hem eğlendik hem öğrendik. İlerde tekrar benzer başka seyahatlere çıkmayı umuyorum.

Safir, Hazırlık E