Bomonti Yaşlılar Evi Ziyareti

Okulumuz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü,16 Ekim Çarşamba günü Bomonti Yaşlılar Evi’ni yeniden ziyaret etme fırsatı buldu. Kulüp saati gibi sınırlı bir zaman dilimi için de olsa yaşlılarımızla beraber iki tarafın da keyif aldığı bir buluşma gerçekleştirdik.

Okulumuzun hemen yakınında yer alan, yani komşumuz olan Yaşlılar Evi sakinlerine çiçek ve çikolata ikram eden öğrencilerimiz,çay eşliğinde yaşlılarla çeşitli konularda sohbet etme fırsatı buldular. Yaşlılar evindeki büyüklerimiz maalesef yeni kuşaklarla çok fazla beraber olma fırsatı yakalayamıyor, dolayısıyla bu buluşmalar onlar açısından oldukça önemli. Büyüklerimiz, gençlerin enerjisi ve ilgisi karşısında hayatlarından kesitleri ve tecrübelerini keyifle öğrencilerimizle paylaştılar.

Benzer şekilde öğrencilerimiz de kendilerinden daha tecrübeli bu insanların hayat hikayelerine ortak olurken geçmiş dönemlere ilişkin başka kaynaklardan çok fazla öğrenemeyecekleri eşşiz bilgilere kavuştular. Öğrencilerimiz bu buluşmaları sadece farklı kuşaklar arasındaki bilgi alışverişi olarak değil aynı zamanda sağlıklı bir toplumda genç olmanın sorumluluğu olarak da gördüler. Bu buluşmada yaşlılarımızın özellikle pozitif düşünceyi ve bakış açısını vurgulamaları öğrencilerimizin çok ilgisini çekti. Gençlerle hoş vakit geçiren yaşlılar evi sakinleri kendilerinin ziyaret edilmesinden dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek gençlere teşekkür ettiler.

Ziyaretimiz esnasında bizleri gördüklerinde gözlerindeki sevinç ışığını görmemiz herşeye değerdi. Sevinci ve hüznü en derinden hissettik.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübümüz bu etkinlik ile öğrencilerimizin buradaki yaşantıyı görmelerini ve olaylar hakkında bir görüş,farkındalık ve empati sahibi olmalarını sağladı.

Yaşlılar Evindeki komşularımızla  hem sohbet edip hem de onları bir an olsun mutlu edebilmek ziyaretimizin asıl amaçları arasında yer alıyordu. Kulübümüzün amacına uygun bu tür aktivitelerin daha geniş bir katılım ile çoğalarak devam etmesini diliyoruz.