Çikolata Temalı Bir Tat Günü

10 Ekim 2019’da Perşembe günü, Fen sınıf öğrencileri için bir tat günü düzenlendi. Bu projenin amacı duyu organları ve rolleri, viskozite , donma , karışım, kristalizasyon, erime gibi derste  öğrenilmiş     bazı konuları uygulamaktı. Bu yazı öğrencilerimiz tarafından yazıldı:  

 « Fen öğretmenlerimiz bize çikolata hakkında bir araştırma ödevi verdiler. Kimya dersinde çikolatanın potasyum, fosfor, magnezyum ve antidepresan olan feniletilaminin içerdiğini gördük. Kakao en yüksek dozda flavonoid içeren yiyeceklerden biridir. Flavonoid bir antioksidandır.. Aynı zamanda temperlemenin çikolatanın parlak, kırılabilen bir yapısı olması için çikolatadaki kakao yağının kristallenmesine yarayan bir yöntem  olduğu da öğrendik.

Fizik dersinde çikolatanın viskozitesi ve ideal saklama sıcaklığı hakkında araştırma yaptık. Biyoloji dersinde ise, tat duyusunun işleyişini öğrendik. 

10 Ekim Perşembe günü, tiyatro salonunda buluşup tat gününü kutladık. İlk olarak her grubun hazırladığı videoları izledik ve her sınıf grup projelerini anlattı ve sonra kantinde her grubun yaptığı çikolataları tattık. Çok lezzetliydi.Unutulmaz bir gün geçirdik!   

Bu proje için bilgilerimiz ve hayal gücümüzü kullandık. Bu iki haftalık araştırma boyunca eğlenceli bir şekilde yeni şeyler keşfettik. Bu ödev sayesinde birlikte çalışıp kendi çikolatamızı ürettik. Çok öğretici bu proje için öğretmenlerimize teşekkür ederiz! »   

Utku -11/A,  Korin-11/C