Cumhuriyetin 100.Yaşında 1923 Kan Bağışı Konseri

29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyetimiz bu yıl 100 yılı geride bırakacak dev bir çınar.

Türkiye’nin dört bir yanında kutlamalar başladı. Okulumuzun bağlı olduğu Şişli ilçesi bünyesindeki kutlamaların etkinlik alanı Cevahir Alışveriş merkezinin önüydü.

Kızılay’ın başlattığı 100. yılda 1923 Ünite Kan kampanyası ile şişli bölgesinden büyük destek yapıldı.

18 Ekim 2023 salı günü düzenlenen etkinliğe Emniyet Korosu,İzmir Halk oyunları ekibi,Diyarbakır halk oyunları ekibi ve Saint Michel Fransız lisesi orkestrası katıldı.

Pandemiden sonra uzun süre okul dışında sahne performansı sergileyememiştik.Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden gelen bu davetle çok heyecanlandık.

9.,10.,11. ve 12. sınıf öğrencilerimizden oluşan 14 kişilik  orkekestramızla sabah sahne hazırlığı için Cevahirin önünde yerimizi aldık.

Düzenlenen her etkinlik çok keyifliydi. Biz hazırladığımız 6 şarkılık repertuar ımızın 3 şarkısını çaldık. Aldığımız alkışların coşkusu ile bir şarkı daha çalarak programı sonlandırdık. Bu yıl repertuar çalışmamızı Atamızın sevdiği şarkılarla sınırlamak istemedik. Atamızın sevdiği ve söylediği şarkıların yanı sıra, cumhuriyetimizin 100 yılı içerisinde adını duyurmuş,yarışmalarda derece almış,dillere dolanmış şarkılarımızıda seslendirerek tekrar hatırlatmak istedik. Bu vesile ile katıldığımız etkinliğe 1997 yılında Şebnem Paker’in Eurovision şarkı yarışmasında ülkemize ilk defa 3.lük getiren Dinle Şarkısı ile başladık.Ardından Atamızın sevdiği Pencere Açıldı Bilal oğlan ve Atabarı şarkıları ile devam etti. Kapanış  ise 2003 yılında Eurovisionda ilk birinciliği getiren Sertap Erener’in seslendirdiği Everyway That ı Can şarkısı ile yaptık.

Anlamlı bu etkinlikle sahnede olmak mutluluk ve onur vericiydi.

Nice 100 yıllara.